Fondatoarea şi proprietara Villa „DOR” Bukovel, Galina Rotarul, a acceptat să ne vorbească despre dragostea sa față de Chișinău și felul în care ăși dorește să vadă în continuare capitala noastră. Pozitivă din fire, Galina Rotarul își crește unicul fiu în cheia acelorași valori de omenie, cumsecădenie, dragoste față de muncă și respect pentru valorile neamului.

Galina Rotaru este și partener al Asociaţiei de binefacere „Iniţiativa”, o femeie pozitivă, iubitoare de muncă, dar și de frumos. Membră AFAM, Doamna Galina promovează ideea unui oraș frumos și salubru nu doar în familia sa, dar și în afacerea pe care a inițiat-o, oferind chiar și orășenilor oportunitatea de a evada din gâlceav orașului la Villa DOR. Iată ce impresii frumoase are despre Chișinău:

galina rotaruMă invidiau toți din mahala că am fost la Chișinău

Pentru prima dată am vizitat Chişinăul fiind în clasa I, veneam de la Edineţ cu tata, la tabăra „Orleonok” din Vadul lui Vodă. Tare mai vroiam să văd Arcul de Triumf din centrul Chişinăului, unde m-a adus tata. A fost cea mai lungă şi impresionantă călătorie din viata mea – drumul de 3 ore până la Chişinău mi-a părut o veşnicie.
Am vazut pentru prima dată multă lume, care se grăbea, troleibuzul şi Arcul de Triumf, care m-a impresionat și mai mult. Eram nespus de fericită, mă invidiau toţi în mahala, căci eu eram unica care făcusem o aşa lungă şi impresionantă călătorie… Arcul de Triumf doar la televizor îl văzusem…

Urăsc trotuarele cu găuri, bâltoacele şi gheretele

Îmi plac locurile liniştite ale oraşului, parcurile şi Valea Morilor – cel mai drag loc din capitală. Aici începe fiecare dimineaţă în ultimii ani – am un regim de care mă țin cu strictețe, fac sport în acest parc. Aici văd toate anotimpurile în culorile cele mai deosebite. E un farmec aparte să admiri copacii în diverse faze ale viații lor anuale. Tot aici îmi regăsesc şi liniştea. Îmi sunt dragi şi oamenii din capitală – chişinăuienii, cu tot ce îi face pe ei deosebiți.
Nu îmi plac, ba chiar urăsc trotuarele cu găuri, bâltoacele şi gheretele, care au împânzit tot oraşul. Dar mai ales nu îmi place lipsa de gust în arhitectura Chișinăului în ultimii ani.

galina rotaru

De ce nu am avea un autobuz turistic prin oraș?

Mă miră faptul că autorităţile oraşului nu învaţă şi nu promovează la noi ceea ce vad în capitalele lumii, ori sunt sigură că nu odată pe an merg în Europa, Asia, SUA în diverse vizite. Declarativ putem multe, concret – abia de se vede câte ceva… Vreau să văd bulevardul Ştefan cel Mare – o stradă pietonală, cu trotuare, multe-multe flori, multă lumină, parcări auto şi autobus turistic prin oraş, unde fiecare vizitator să poată face cunoştintă cu Chișinăul şi istoria sa. Vreau Chişinăul o capitală europeană.

Foto: Ellene Mocrii

Proiectul „Chișinău – orașul sufletului meu” este realizat de Revista EA.md în parteneriat cu Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) și este dedicat Sărbătorii Hramul Orașului Chișinău.