Pentru unii experiența trăită sub fenomenul „visul american” poate deveni una memorabilă. Însă pentru Serghei Cocieru și familia acestuia, totul s-a transformat într-o o aventură cu sfârșit tragic. 

Serghei Cocier și-a urmat visul, a obținut greencard-ul și a emigrat împreună cu familia în Statele Unite ale Americii, pentru a da start unui nou început. Un bărbat sănătos, cu vise, vesel și plin de viață, a lăsat totul în Moldova pentru a oferi familiei sale un trai mai bun, totul însă s-a surpat la doar 49 de ani. În dimineața de 11 decembrie și-a lăsat familia îndurerată. A plecat în neființă în urma unui atac de cord, fiind absolut sănătos.

Costurile de repatriere sunt enorme, de aceea soția i-a incinerat corpul, și urmează să-i aducă cenușa acasă, în Republica Moldova. Cu toate acestea suma nu s-a micșorat considerabil, fiind prea mare pentru rudele bărbatului. Serviciile de crematoriu, facturile medicale, actele de deces, biletele de avion pentru familie, transportul și înmormântarea în Moldova, au adunat în final câteva zeci de mii de dolari. Soția și cele 2 fiice, cer ajutorul oamenilor cu suflet mare, la cei care care au dorința de a dona pentru ca bărbatul să poată fi adus acasă.

Donațiile pot fi făcute aici.