Sunt adevărate comori artiștii care pot inventa mijloace noi de expresie și reușesc să exceleze în munca lor, iar pictorul despre care scriem în aceste rânduri își ștampilează liniile din palmă în fiecare portret. A reușit să inventeze o tehnică inedită de pictură, iar rezultatul îi lasă mască pe adevărații iubitori de artă.

Bio-Circle_largeRussel Powell este un artist care a îndrăgit pictura în ulei de când se știe. A avut însă o adevărată revelație când a descoperit că poate picta utilizându-și suprafețele palmelor. Pictorul creează portrete pe palmă, apoi le transferă pe suprafețe de hârtie sau pânză, prin metoda „handstamping”.

A muncit mai bine de 2,5 ani ca să-și perfecționeze tehnica, folosind atât culori, cât și combinații alb-negru. Fiecare portret pe care îl semnează este incredibil de detaliat, iar mulți dintre subiecți sunt figuri istorice, contemporane sau… animale exotice. Artistul autodidact este și o sursă de inspirație pentru tineri, reușind să devină un pedagog recunoscut în California.

Din 2012, și-a creat o „casă” în care se poate dedica exclusiv creației – Pangaean Studios, tot acolo se nasc fotografiile cu lucrări și tutorialele video cu „chinurile facerii”, care adună milioane de vizualizări pe rețelele sociale și sunt lăudate de celebrități de talia interpreților Eddie Vedder sau Beyonce.

Și asta nu e tot. Russel donează o bună parte din câștiguri cauzelor sociale. Este un mare susținător al cauzei Make Love Not Scars – organizație care crește gradul de conștientizare a atacurilor cu acid din India. Odată, a creat portretul unei persoane care a supraviețuit unui atac cu acid, lucrarea fiind și acum păstrată la o clinică.

https://www.instagram.com/p/BWZUyT0BA4p/?taken-by=pangaeanstudios

Foto: instagram.com/pangaeanstudios, pangaeanstudios.shop

Distribuie articolul: