Recent, Emilian Crețu s-a întors din una dintre cele mai marcante călătorii, și anume din Cuba. A revenit de acolo cu un val de emoții despre care a decis să vorbească într-un interviu cu Anna Tulgara la „All in”. Ce a povestit artistul despre această destinație exotică, vezi mai jos.

Emilian Crețu spune că era conștient că este un loc în care sărăcia este un lucru ordinar, totuși acesta zice că a pleca acolot ca să învețe ceva și să se întoarcă cu un soi diferit de emoții.

Special m-am dus ca să mă întorc cu un alt fel de emoții, „să-mi dau o palmă” sau să înțeleg ceva. Mi-am luat biletul de la Chișinău și am zburat la Roma, iar de la Roma la Paris și din Paris am zburat tocmai în Havana”, își începe povestirea despre călătorie, Emilian Crețu.

„Primele două ore zic: „Doamne, dar eu sigur vreau să stau aici?”… Am mers jumătate de oră până la hotel – întuneric beznă, doar câte un om și o casă dărâmată, zic: unde am ajuns… . În Havana, numai ruine, arhitectura este superbă, dar din cauza sărăciei aceste clădiri sunt pe jumătate dărâmate, iar oamenii trăiesc în ruinele alea, spune Emilian.

„Am luat un hotel de „lux”, dar chiar dacă hotelul e de cinci stele, acolo mirosea a mucegai și mâncarea era odioasă și oribilă. Eu nu am dorit să stau într-un singur resort, am stat în capitală 3 zile, în Santa Maria 5 zile, apoi am fost în Varadero 6 zile. Când vezi oamenii cât de săraci sunt acolo, dar cât de fericiți sunt, vii acasă și nu înțelegi de ce noi nu putem fi la fel de fericiți ca ei. Noi, din fericire, avem mult mai multe oportunități, șanse la a avea o viață frumoasă, o viață frumoasă, plină cu de toate.”, povestește acesta.

Despre legile din Cuba

„Legile lor sunt făcute nu pentru oameni. De exemplu: am mașină, și dacă mă duc să o vând, și o pot vinde – banii nu sunt ai mei, banii sunt ai statului deoarece nu ai dreptul să fii mai bogat decât celălalt. O altă tâmpenie este că peștele, care există în ocean tu nu ai dreptul să-l pescuiești pentru că este proprietatea statului. Exact așa se întâmplă și cu fructele de mare, midii, stridii, ș.a. Oamenii de acolo nu au dreptul să se ducă nicăieri înafară de Rusia, iar salariul mediu este 20 de dolari”, spune Emilian.

De fapt, Emilian zice că acolo oamenii nici nu prea au nevoie de bani, „ei nu au ce cumpăra, te duci în magazinele lor, iar rafturile sunt goale”.

Despre cum și-a lăsat acolo toate lucrurile

„Trebuie să nu ai inimă, să fii acolo și să nu-ți dea în cap un astfel de gest. Tu ești acolo și vezi că ei poartă o haină până aceasta e putredă, nu poți să nu te gândești cum ai putea să-i ajuți pe acești oameni”, spune acesta.

Vezi interviul integral, mai jos.

Distribuie articolul: