În luna septembrie, poți salva animalele prin artă! Șapte aziluri de animale din R. Moldova se pot bucura de donațiile oamenilor prin intermediul proiectului „Draw for Dogs”, organizat al treilea an la rând și inițiat de artistul Maks Graur în 2017.

Începând de anul trecut, lui Maks i s-au alăturat și alți artiști locali, iar pentru fiecare donație făcută, oamenii primesc în schimb un portret stilizat de pe o fotografie trimisă către echipă.

Tot ce trebuie să facă doritorii de a participa la proiect e să lase o donație în orice sumă pe pagina de fundraising şi să trimită o poză pe adresa drawfordogs@gmail.com, iar fotografia nu va fi postată public. Donatorul va primi portretul, iar animalele vor avea parte de hrană, medicamente şi adăpost.

„Azilurile funcționează doar din resursele altor oameni, ca mine şi voi, ce-şi sacrifică timpul întreținând aziluri private pentru a îngriji zi de zi animale fără adăpost. Fiecare lună e tot mai grea, intrucât căței şi pisici sunt lăsate la porțile azilurilor zilnic şi devine mai dificil, aproape imposibil, de întreținut”, scrie Maks pe pagina Draw for Dogs.

Lista de aziluri spre care va fi transmisă suma:
„Live Life” Dog Shelter
Azilul de caini AOVA
Adapostul De Animale „Datcha”
«Островок Надежды»- Волонтёрский центр помощи бездомным животным
Doctor Vet Moldova
Общественная ассоциация по защите животных „Любящие сердца” м. Бельцы
Adapostul De Animale Muhtar

În 2017, Maks a muncit de unul singur și a reușit să adune suma de 150 de lire, adică în jur de 3.400 de lei. În 2018, i s-au alăturat și alți artiști locali, iar în final s-au adunat 10.000 de lei împărțiți la cinci aziluri. În 2019, artiștii au adunat deja peste 600 de lire sterline, adică peste 13.000 de lei.

Citiți mai multe despre proiect pe Draw for Dogs.