Dacă vrei să întorci toate privirile datorită părului frumos pe care-l ai, atunci trebuie să-l îngrijești corespunzător. Este dificil să alegi șamponul potrivit, mai ales când piața este atât de variată și ușor poți da în bară. Uneori o soluție poate fi aplicarea șamponului uscat, în alte cazuri însă, poate cauza doar efecte negative.

Trăim în secolul vitezei și ne trezim uneori cu părul nearanjat. Fie pentru că nu am reușit, sau pur și simplu nu am avut chef. Se mai întâmplă. Pentru așa situații, oamenii de știință au găsit soluția – șamponul uscat. Din păcate, acest produs magic mai are și dezavantaje, pe care probabil nu toți le cunosc. Să vedem care sunt acestea!

Iată tot ce trebuie să știi despre șamponul uscat.

Dacă te confrunți cu mătreața sau dermatita, mai bine nu recurge la șamponul uscat, pentru că acesta va agrava situația și va deteriora și mai tare scalpul. De asemenea, acest produs nu se recomandă nici dacă ai părul uscat, pentru că îl va usca și mai tare, în plus își va pierde din strălucire. Să nu mai vorbim despre reziduurile pe care le lasă acest produs în urma utilizării, fie că ai pulverizat sau nu, prea aproape. Folosirea unor cantități mari de șampon uscat poate face părul să pară mai murdar, mai ales în cazul în care aplici prea mult și nu piepteni după uscare. Firele riscă să devină lipicioase.

Șamponul uscat nu ar trebui să înlocuiască spălatul clasic. Este important să fie folosit în acele momente în care nu ai timp suficient să îți speli părul. Utilizați șamponul uscat numai atunci când aveți nevoie de el și nu transformați acest proces într-o rutină zilnică.

Sursa: womenontop.ro