La scurt timp după ce a câștigat titlul de campion la judo, reușind să ne facă mândră țara, Denis Vieru a acordat un interviu în exclusivitate pentru Asociația Presei Sportive din R. Moldova, unde a povestit despre experiența care l-a ajutat să cucerească aurul la Universiada Mondială de la Napoli.

Judocanul moldovean a avut un parcurs impresionant la jocurile studențești. Dar să vedem dacă s-a așeptat la o asemenea victorie de la acest turneu.

 

„Mi-am propus să aduc de aici o medalie. Una de aur. Ceea ce am și realizat. După locul V pe care m-am clasat la Jocurile Europene desfășurate recent la Minsk, eram hotărât să mă revanșez cât mai curând. Am simțit o mare presiune, căci am avut parte de doar două săptămâni de recuperare între aceste turnee. Însă am reușit să-mi înving emoțiile și să mă mobilizez exemplar”, a dezvăluit Denis.

În sferturi de finală l-a surclasat, într-o partidă extrem de disputată, pe reprezentantul Rusiei, redutabilul cecen Ismail Ceasîgov…

„A fost o partidă maraton. În loc de 4 minute, cât durează un meci, am intrat în prelungiri și am luptat 9. Am învins prin multă răbdare, dar cred că și experiența și-a spus cuvântul. În general, a fost o luptă foarte tare. Din punct de vedere fizic, oponentul meu este extrem de puternic. Eu însă am fost mai bun la finalizări.

În partida următoare am trecut de Borș Dumitrescu din România. Iar în finală am învins, o premieră pentru mine, un reprezentant al Japoniei, țară care a dat lumii judoul”, povestește tânărul.

În partida decisivă, împotriva lui Ranto Katsura, a impresionat toată lumea prin încrederea și prestația sa…

„Până în meciul final am avut parte de adversari puțin mai slabi decât mine și eram mai mult cu gândul la lupta principală. Când am ajuns acolo și eram sigur de o medalie, parcă mi-a dispărut și stresul. Este mai ușor, din punct de vedere psihologic, să evoluezi în finală decât, să zicem, pentru locul III. Am luptat atunci mai degajat, pentru țara mea, cu ferma dorință de a auzi cum este intonat Imnul nostru național la ceremonia de premiere. Apoi l-am învins pe Ranto Katsura și în concursul pe echipe. Acolo deja eram sigur de victorie”, își descrie experiența judocanul.

A simțit din tribune susținerea spectatorilor noștri, o galerie impresionantă alcătuită din fete și băieți prezenți la Universiadă

„Am avut parte de un sprijin într-un spirit cu adevărat haiducesc. Le mulțumesc mult pentru acestă susținere conaționalilor noștri. Îi mulțumesc și antrenorului lotului național Veaceslav Bacal, sub bagheta căruia evoluez timp de cinci ani. Are acel dar de a te motiva și de a-ți oferi încredere în forțele proprii, mai cu seamă în momentele cele mai dificile care apar întotdeauna la orice concurs. În mare parte datorită dumnealui întreaga noastră componență s-a prezentat atât de bine la aceste întreceri.

Orice om probabil are un vis major în viață. Întrebat fiind despre visurile sale, Denis este de părerea că visurile cele mari nu se dezvăluie, dacă vrei să se îndeplinească, așa că a vorbit despre scopurile și aspirațiile lui.

În primul rând, caut să mă realizez ca personalitate. De asemenea, să am grijă de familia mea, să nu-i lipsească nimic. Îmi doresc foarte mult să fac istorie în domeniul judoului moldovenesc. Acum aștept cu nerăbdare să mă calific la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, iar acolo să ajung cât mai sus”, își încheie dezvăluirile Denis Vieru.

Redacția EA.md îi dorește succes în toate pornirile!

Distribuie articolul: