Toate femeile își doresc să aibă o podoabă capilară ușor de îngrijit, uneori însă acest lucru este imposibil. Adesea părul ajunge să fie foarte încâlcit, vezi mai jos care sunt cauzele ce duc la încâlcirea părului și cum poți rezolva această situație rapid și fără mare efort. 

De ce se încurcă părul foarte tare?

Nu este hidratat

Atunci când părul tău suferă din cauză că nu este hidratat, iar acest lucru poate tensiona foarte tare firele de păr, straturile exterioare rupându-se într-un final. Rezultatul va fi un păr deteriorat și neîngrijit.

Dormi cu părul desfăcut

Dacă dormi fără să îți împletești părul sau să îl prinzi, dimineața îți va lua foarte mult să îți descurci părul. De asemenea, o altă mare greșeală este să adormi cu părul ud. După baie, acesta este cel mai fragil și se poate rupe foarte ușor.

Nu îl piepteni zilnic

Aduci o amenințare majoră asupra sănătății părului tău dacă alegi să nu îl piepteni zilnic. Într-un final, în podoaba capilară se vor crea noduri și rezidurile de sebum rămase vor sfărâma sănătatea părului tău.

Nu îți tai vârfurile

Dacă aștepți o lungă perioadă de vreme pentru a-ți tăia vârfurile, părul tău va începe să se rupă și nu va fi reparat așa ușor. Acesta va rămâne uscat și va forma noduri, dând aspectul unui păr neîngrijit.

Cuticule deteriorate

Dacă folosești constant placa de păr sau alte produse ce îl expun la o căldură foarte mare, straturile exterioare se vor rupe datorită nodurilor, lăsând stratul interior (cortex) expus și neprotejat.

Ce poți face pentru a evita încurcarea părului

Folosește balsam

Șamponul nu este de ajuns pentru a-ți păstra părul fin. Folosește mereu un balsam hidratant ce te va ajuta să îți piepteni părul foarte ușor după baie. Lasă produsul să acționeze câteva minute înainte de a clăti podoaba capilară și vei avea un păr fin și mătăsos.

Folosește un pieptăn cu dinți rari

Periile nu sunt de ajuns pentru a-ți descurca părul, ba chiar îl pot deteriora. Folosește un pieptăn cu dinți rari pentru a descurca nodurile fără a stresa părul prea tare. Trebuie mereu să începi să îl descurci de la vârfuri către scalp.

Folosește produse pentru descurcare

Produsele ca și maștile de păr, serumuri sau chiar vechiul balsam pot preveni încurcarea părului pentru totdeauna. Dacă un nod mult prea mare îți face probleme, aplică puțin din produs peste și pe lângă el. Masează șuvițele și încearcă să descurci părul ușor. Este posibil să ai nevoie și de degete pentru a scăpa de nod.

Aplică măști de păr

O mască aplicată o dată pe săptămână poate îmbunătăți textura părului tău. Aceasta hidratează vârfurile uscate și netezește părul, lăsându-l mătăsos. Unele dintre ingredientele ce te pot ajuta sunt: iaurt, miere și ulei de migdale. Amestecă aceste ingrediente și aplică pasta formată pe părul tău, lăsând-o să acționeze 20 de minute. Vei vedea o diferență foarte mare asupra părului tău după câteva săptămâni.

Aplică ulei pe păr regulat

Pentru a-i da părului tău doza de sănătate de care are nevoie, poți aplica ulei organic de cocos. Masează uleiul puțin încălzit pe suvițele tale de păr și vei observa că după ceva vreme părul tău va fi mult mai hidratat. Dacă vrei să scapi de noduri definitiv, încearcă o combinație între uleiul de măsline, uleiul de jojoba și cel de cocos.

Clătește-ți părul cu apă rece

Încearcă să îți clătești părul cu apă rece la finalul dușului pentru a închide cuticulele și a preveni orice ruptură a firelor de păr.

Ferește-te de produsele de styling

Acestea îți usucă foarte mult părul, ceea ce duce la încurcarea lui. Pentru a evita asta, folosește spre exemplu placa la capacitate medie și aplică produse pentru protecție împotriva căldurii.

Usucă-te ușor cu prosopul

Dacă stresezi părul cu mișcări foarte violente atunci când îl usuci cu prosopul, se poate deteriora foarte tare. Aceste mișcări distrug structura cuticulelor iar vârfurile se vor despica mult mai repede. Ai putea să îți usuci părul gentil cu un prosop și apoi să îl lași să se usuce singur.

Protejează-ți părul atunci când dormi

Așa cum corpul tău are nevoie de odihnă, la fel este și podoaba capilară. Investește într-o pernă făcută din mătase ce ajută părul să nu se mai încurce și ține-te departe de cele din bumbac pentru că au o textură ce îți va usca părul.

Ferește-te de produsele ce conțin alcool

Deși sunt multe produse ce se spune că sunt pe bază de ingrediente naturale, un element vital ce trebuie evitat este prezența alcoolului.

Ce faci atunci când părul tău etse deja încurcat?

1. Folosește-te mereu de degete atunci când încerci să îți descurci părul. Acest lucru poate face descurcarea cu un pieptăn mai ușor de suportat, căci nodurile vor deveni mai mici.
2. Secționează părul înainte de a-l descurca.
3. Taie-ți vârfurile odată la 3 luni.
4. Nu folosi peria atunci când părul este ud, în schimb îl poți descurca cu degetele.
5. Evită să folosești produse ce lasă reziduri în părul tău.
6. Folosește un balsam ce poate fi folosit după ce ți-ai spălat părul.
7. Folosește măști naturale pentru păr, făcute în casă cu ingrediente ca și iaurtul și mierea.
8. Poartă o pălărie sau o eșarfă atunci când afară vremea este rea pentru a te proteja de vânt și soare.
9. Utilizează ulei pe păr înainte de a-l spăla.

Sursa: Elle.ro