Mel Greaves, profesorul de la Institute of Cancer Research (Londra) a făcut public concluziile unui studiu bazat pe 30 de ani de cercetare. Studiul sugerează că factorii biologici sunt responsabili pentru aparația leucemiei la copii. Autorii studiului spun că boala poate fi prevenită prin expunerea sănătoasă a copiilor la microbi.

Studiul, publicat în revista Science Daily, afirmă în mod concludent că aproape toate cazurile de leucemie au la bază un motiv biologic. Boala este cauzată de o infecție. Copiii cei mai vulnerabili sunt cei care au un sistem imun nepregătit pentru a face fața infecției.

„Sper că acest studiu va avea un impact real asupra vieților copiilor. Cea mai importantă concluzie e că majoritatea cazurilor de leucemie la copii pot fi prevenite. Acest lucru poate fi făcut la fel cum se poate face în cazul de boală autoimună sau de alergii – probabil, cu ajutorul unor intervenții simple și sigure pentru a expune copiii la o gamă diversă de „microbi” obișnuiți și inofensivi”, a spus autorul studiului, profesor Mel Greaves de la Institute of Cancer Research, Londra.

Leucemia este cel mai răspândit tip de cancer la copii. În țările industrializate, peste 20% de cazuri de cancer sunt cazurile de leucemie.

Sursa: Agora.md

Distribuie articolul: