Carantina, măsurile de autoizolare și închiderea centrelor de înfrumusețare v-au prins cu oja gel pe unghii? Acestea au crescut, iar oja semipermanentă se deplasează, creând astfel nu doar o problemă estetică ci și un disconfort considerabil, până la durere de la ruperea acestora, în special dacă manichiura este mare. În acest caz cea mai bună soluție este îndepărtarea ojei. Iată cum puteți să o faceți în condiții de casă.

Veți avea nevoie de:

  • 1 pilă pentru a îndepărta luciul de pe unghii
  • cotonete de bumbac
  • acetonă (dacă nu aveți acetonă pură o puteți folosi pe cea din comerț)
  • folie alimentară de aluminiu
  • timp – 10, 15, 20 de minute, în funcție de tipul de ojă și acetonă
  • spatulă

Pentru început, trebuie să îndepărtați stratul lucios de gel, cu ajutorul unei pile de unghii. Răzuiți ușor până toată suprafața devine mată. Luați un disc din bumbac, îl desfaceți în două și împărțiți în patru. Bucata din coton obținută o îmbibați bine în acetonă, o aplicați peste unghie și înveliți bine în folie de aluminiu. În funcție de acetona pe care ați folosit-o (cea pură funcționează mai rapid) așteptați de la 10 la 20 de minute. Dacă după îndepărtarea cotonului au mai rămas reziduuri de gel, îl puteți îndepărta răzuind ușor cu spatula, apoi cu o pilă de unghii moale. În acest moment, puteți să vă piliți unghiile, chiar ar fi de dorit să le scurtați pentru a evita ruperea lor.

Tratament pentru unghii:

Încălziți niște ulei (măsline, migdale sau de care aveți), răsturnați într-un castron mic și țineți mâinile în uleiul cât mai cald, timp de 20 de minute. Repetați de două ori pe săptămână pentru un efect excelent, recomandă nail experta Cătălina Stoica.

Pentru mai multe detalii urmăriți video de mai jos:

Sursa: Facebook.com/ElaCraciun