Sunt unele persoane care nu se simt confortabil în anumite grupuri deoarece acolo există un amestec de energie, de stări, de emoții. De obicei, persoanele cu suflet sensibil sunt mult mai emotive și reacționează la cele mai mici variații ale energiilor din jurul lor. 

Aceste persoane trebuie să își protejeze energia și aura astfel încât acestea să nu fie secate de oamenii toxici din jurul lor.

Însă ce este de făcut în această situație? Potrivit Kudika.ro există câteva trucuri simple și eficiente care ne pot ajuta să ne curățăm aura, să restabilim câmpurile energetice și să ne păstrăm energia în ciuda tuturor încercărilor celor din jurul nostru să ne fure zenul.

1. Încearcă să te conectezi la energia vindecătoare a pământului 

Împământarea sau conectarea la energia vindecătoare a pământului te ajută să te regăsești, să îți aduni gândurile, să te reconectezi cu sufletul tău și să creezi o stare de calm în momentele mai dificile, când ești copleșită de oameni, activități, stări emoționale.

Când începi să te simți stresată, anxioasă, lipsită de energie, fă o plimbare scurtă desculță în natură. Pământul găsește întotdeauna o variantă pentru a echilibra energia corpului tău. În cazul în care îți este imposibil să faci asta, stai pe podea cu tălpile lipite de aceasta, închide ochii și vizualizează cum energia negativă din corpul tău coboară ușor către pământ (vizualizează cu atenție toate detaliile – covorul, parchetul, etajele blocului, iarba de pe pământ), apoi este înlocuită cu energia pozitivă pe care ți-o trimite solul (vizualizează din nou acest traseu). Exercițiul ar trebui să dureze câteva minute; mulțumește apoi pământului pentru ajutor și deschide ochii.

2. Curăță-te de toată energia negativă

Ce poți face în acest sens – fă o baie cu sare de mare sau folosește salvie uscată pentru a îți curătă aura atunci când simți că este încărcată cu energie negativă. Un alt truc pentru această curățare poate fi făcut în timpul meditație – tot prin vizualizare – sau ascultând o melodie înainte de a merge la culcare (există multe aplicații pentru telefon în care găsim melodii care ajută la curățarea aurei sau putem asculta o piesă de pe Youtube).

3. Stai departe de oameni negativi

Cel mai bun mod de a te feri de energia negativă din jurul tău este să stai departe de oamenii toxici. Nu spun că trebuie renunți definitiv la relația cu ei, ci doar să nu mai petreci atât de mult timp în preajma lor. În schimb, încearcă să fii înconjurată de fiecare dată de persoane optimiste, care te pot inspira și motiva să fii un om mai bun, să îți urmezi visurile, să crezi în tine.