Nu se aștepta să devină un familist convins până la vârsta de 30 de ani, însă viața i-a pregtit un alt scenariu. Alexandru Manciu, un soț și un tată exemplu a venit să vorbească despre femei în cadrul proiectului „Ce vor femeile?”

Prețuiesc foarte mult femeile și le admir foarte mult în ceea ce fac pentru că, deși se spune că femeia este un sex slab, de fapt, am întâlnit în viața mea multe femei care demonstreaz, absolut inversul, fiind femei foarte puternice, reușind să fie și mame foarte grijulii și femei de afaceri.

Asistând la naștere am înțeles că e ceva supranatural de greu, un lucru doar de aplaudat și doar de laudă pentru ele.

Nu pot să zic că până la naștere am prețuit cumva altfel femeia. După ce am asistat la naștere s-a schimbat relația noastră; Eu și Olga am devenit mult mai uniți. Am trecut practic prin tot împreună. Multe s-au schimbat de atunci.

Eu mereu am zis că nu mă însor până la 30 de ani. Acum încă nu am 30, am 29, dar îmi dau seamă că spuneam niște aberații și niște prostii pentru că încă până la 30 eu deja am o familie, doi copii frumoși, îmi iubesc soția și ce poate fi mai frumos?

Eu și Olga mereu ne-am străduit să ne ajutăm unul pe celălalt și o facem până în prezent. Noi nu am stabilit fiecare ce responsabilități are.

Femeia ar fi bine să cunoască să gătească, însă trăim în secolul XXI în care nimeni nu poate să te impună să faci ceva.

Pentru mine contează ca femeia să fie femeie în primul rând: să știe să iubească, să fie gingasă să știe să aibă grijă de copii de casă, să țină acea căldură în casă pentru că noi bărbații uneori ne luăm cu munca și uităm de multe lucruri. Nu știu, femeia pentru mine e ceva cald, ceva dulce.  Nu există un singur cuvânt care ar defini femeia.

Cred că toată lumea pune accent pe aspectul fizic pentru că, iarăși, atunci când două persoane se întâlnesc trebuie să fie compatibili.

Relația și viața de familie e o muncă intensivă în fiecare zi. Din acest motiv și se despart în ziua de azi multe cupluri – pentru că sunt lenoși să zidească.

Cel mai important e comunicarea într-o relație pentru că atunci când  nu se vorbește nu se caută miezul problemei, calm, ca doi oameni maturi, relația nu are viitor.