Guguță, Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana nu figurează în lista animatorilor la petrecerile pentru copii. Motivul este unul simplu - copiii sunt îndrăgostiți astăzi de supereroi. Băieții își doresc o lume dominată de mister și putere, așa că îi vor la petreceri pe Batman, Transformer, Piratul din Caraibe. Pe de-altă parte, fetițele se lasă cucerite ușor de culoare și frumusețe. Favoritele lor sunt Elsa din Regatul de Gheață și Minnie Mouse, ne povestește Zâmbărici, tot el jurnalistul Iulian Perepelicinîi. Cu el am vorbit despre ce vor, totuși, copiii. 

16640941_123041188216966_1155941844113387844_n

Iulian, de trei ani distrezi copiii la tot felul de petreceri. Cred că ești una dintre cele mai indicate persoane să ne vorbească despre cei mici. Ce își doresc ei? Cum văd distracția? 

„Pentru ei distracție înseamnă mișcare activă și posibilitatea de a se afla într-o lume a lor. Unii părinți cred că noi le vom arăta magie sau îi vom așeza pe scăunele, însă nu e așa. Noi încercăm să creem o lume de basm cu multă mișcare și culoare, unde jocurile, estafetele, dansurile și călătoriile imaginare îi captivează. Cele mai solicitate personaje sunt Spiderman, Clown, Pirat, Minnie Mouse, Mickey.”

18199032_888451071310679_6892792104046592714_n

Care au fost cele mai neordinare petreceri la care ai participat?

„Părinții de la noi sunt foarte ingenioși, pot să confirm. Însă copiilor le trebuie un singur lucru – distracție și să uite pentru o oră de obligații. Ei doresc să audă cuvinte magice, mereu să fie intrigați cu ceva, să trăiască o nouă aventură. Un lucru neordinar s-a întâmplat când  fotograful nici nu a venit la eveniment, iar echipa Zâmbărici a început distracția în forță, așa cum le place copiilor. La un moment dat, omagiatul se relaxa, se culca pe jos, se târa, sărea în sus. Într-un final, hainele lui s-au făcut negre. Mama nu a stat mult pe gânduri, fuga acasă și până a venit fotograful omagiatul era în alte haine.”

18199298_891184317704021_436812680827374751_n

Copiii de astăzi, obișnuiți cu gadgeturile, se implică ușor în jocurile organizate de animatori sau trebuie convinși? Mai pot fi ei uimiți?

„Oooooo, aici e o lume aparte. Și cred că părinții sunt de vină. Pot spune că e dificil să distrezi unii copii care tind să stea cu nasul în telefon. E complicat, dar ținem piept. Deseori, părinții conștientizează acest lucru și pe parcursul distracției nu le permit, atunci serbarea e la un alt nivel. În majoritatea cazurilor însă, noi îi convingem, prin jocuri care intrigă și maturii.”

Cu ce jocuri îi distrați? Ce le place copiilor?

„Jocuri sunt multe, corespunzătoare vârstei. Programul distractiv include: Jocuri dinamice – Jocuri statice – Estafete – Dansuri – Călătorii imaginare prin diferite obstacole. Și ca totul sa fie vesel,avem muzică și obiecte colorate (pompoane, pânză, funie, minge, plasa lui Spiderman, păianjeni, hăinuțele uscate, laser etc).

IMG_20170531_130251_HDR

Povestește-ne acum despre tine. Cum te-ai făcut animator pentru petrecerile copiilor?

„Dacă cineva mi-ar fi zis cu 3 ani în urmă că voi fi animator nu îl credeam. Acum Zâmbărici este o lume aparte, cu griji mari pentru copii și momente frumoase care te detașează de realitate. Zâmbărici sau Iulian Perepelicinîi este un tânăr care adoră copii și distracția. Mai bine de 3 ani am intrat în această lume de basm din simplul motiv, pentru a face ceva singur și să aduc zâmbet într-o societate sumbră. Ador comunicarea și emoțiile. Le pot controla cumva, așa că am decis să fac ceva part time. După o vară întreagă cât am călătorit și muncit în Alaska, SUA, la întoarcere am procurat niște costume, recuzită și totul a început. Internetul a fost salvarea cea mare unde am găsit jocuri, scenarii, personaje.”

IMG_20170530_162004_HDR

Ce studii ai și ce mai faci pe lângă petreceri?

„Recent am absolvit facultatea de Jurnalism, cum s-ar zice sunt licențiat cu acte în regulă. Dar la etapa actuală, nu cred că vreau să fac jurnalism, poate mai târziu. Acum îmi doresc să dezvolt o afacere, să formez o echipă mare, cu mai multe personaje, să venim cu un pachet întreg. Acum Zâmbărici (e numele meu de scenă) vine cu un program variat pentru orice ocazie, fie cumetrii, zile de naștere sau alte evenimente trăsnite. Personajele precum Spiderman, Clown, Pirat, Minnie Mouse aduc zâmbet, voie bună, distracție pentru copii, datorită unui program bine pus la punct. Programul durează de la o oră până la 3 ore sau chiar mai mult.  Fiecare personaj vine cu propriul scenariu. Spiderman dansează și prinde păianjeni, piratul caută comori și trecere prin diferite etape ghidat de hartă. Pe lângă animatori avem și mascote gigantice ca Mickey Mouse, Minnie Mouse, Donald Duck, Minion și Goofy. Aici vreau să fac o precizare importantă, căci mereu apare confuzia. Mascotele și animatorii nu sunt același lucru. Animatorii vorbesc, fac show, distracție, iar mascotele aduc doar culoare.”