Culoarea ta preferată dezvăluie mai multe lucruri despre tine decât ai crede. Hai să aflăm mai multe!

Este culoarea ta preferată și îți place să o porți tot timpul? Cu siguranță ai una, toată lumea are o anumită culoare dominantă în garderobă… Mulți oameni sar să spună că negrul este culoarea lor preferată, în timp ce alții preferă nuanțele de roșu, albastru și alte culori primare.

Fiecare culoare din garderoba ta spune ceva despre tine. Chiar dacă nu ești conștientă în mod activ, culorile au un impact asupra vieții tale și îți influențează într-o mare măsură emoțiile și stările. Ce spune culoarea pe care o porți adesea despre tine? Cei de la The Minds Journal au încercat să ofere răspunsuri la această întrebare.

În ce constă psihologia culorilor?
Psihologia culorilor analizează felul în care culorile influențează comportamentul și stările de spirit ale oamenilor, dar și impresia pe care o creează asupra celor din jur. Obiectivul este acela de a afla cum ne influențează culorile emoțiile și deciziile pe care le luăm în fiecare zi.

În ce constă psihologia culorilor?
Psihologia culorilor analizează felul în care culorile influențează comportamentul și stările de spirit ale oamenilor, dar și impresia pe care o creează asupra celor din jur. Obiectivul este acela de a afla cum ne influențează culorile emoțiile și deciziile pe care le luăm în fiecare zi.

Nu numai că îți influențează sentimentele și comportamentul, dar pot influența și nivelurile de stres și de nerăbdare pe care le resimți. Este știut faptul că ele ne influențează metabolismul, tensunea arterială, respirația și pot influența chiar și tensiunea oculară.

1. Culoarea ta preferată este roșu
Roșul este culoarea energiei, pasiunii, puterii, vivacității, atracției și romantismului. Îți place să fii senzuală și îndrăzneață și adori să atragi atenția prin crearea unui impact vizual major. Dacă porți haine roșii înseamnă că ești o persoană care nu se teme să stea în lumina reflectoarelor.

2. Culoarea ta preferată este negru
Dacă negrul este culoarea ta preferată, înseamnă că ești o persoană sofisticată, încrezătoare și care preferă luxul și eleganța în viață. Ești o persoană misterioasă și protectoare care caută puterea sau care adora să arate că este puternică. Ești o persoană cu stil, dar autoritară, și nu te vei da în lături de la gesturi extreme ca să îți atingi obiectivele.

3. Culoarea ta preferată este roz
Asociat în mod obișnuit cu feminitatea, rozul este culoarea iubirii necondiționate și a compasiunii. Dacă garderoba ta excelează în obiecte vestimentare în diverse nuanțe de roz, înseamnă că ești o persoană care nutrește compasiune, ești plină de afecțiune, bună și amabilă. Atunci când un bărbat poarta culoarea roz, înseamnă că este masculin și încrezător în sine.

4. Culoarea ta preferată este galben
Este culoarea soarelui, un semn al fericirii, optimismului și al inteligenței. Galbenul te poate face să te simți creativă și să-ți creeze o stare de spirit pozitivă. Dacă îți place să porți galben, înseamnă că ești o persoană plină de energie, activă, plină de viață și de voie bună. Galbenul te ajută să-ți îmbunătățești concentrarea, productivitatea și starea de spirit.

5. Culoarea ta preferată este albastru
Albastrul este o culoare care transmite încredere, loialitate, inteligență și dorința de pace. Hainele albastre te fac să te simți calm și în control asupra oricărei situații. Ești o persoană pozitivă și creativă care trăiește după propriile reguli și principii. Oamenii care iubesc culoarea albastru sunt independenți, deștepți și au simțul umorului.

6. Culoarea ta preferată este portocaliu
Este culoarea energiei, ambiției și căldurii. Dacă îți place să poți portocaliu, înseamnă că ești o persoană pozitivă, interesantă și unică, plină de energie, jovială și sufletul oricărei petreceri.

7. Culoarea ta preferată este verde

Culoarea verde arată  ești o persoană carismatică și plină de compasiune față de cei din jur. Este culoarea vindecăriigenerozității și a trezirii spiritului. Cei care iubesc culoarea verde sunt senini și au o inima plină de iubire. 

8. Culoarea ta preferată este alb

Dacă în garderoba ta hainele albe ocupă un loc important, înseamnă că ești o persoană plină de inocența și optimism. Albul este culoarea purității, armoniei, simplității, curajului și a noilor începuturi.

9. Culoarea ta preferată este maro

Dacă îți plac hainele maronii, înseamnă  ți o persoană de încredereinteligență și stabilăcare nu ia decizii pripite și acționează cu delicatețe.

10. Culoarea ta preferată este gri

Este o culoare de tranziție care spune  ți o femeie calmălipsită de emoții nefondate. Îți place -ti acorzi timp și spațiu, dar prea multe haine gri te vor face  pari apaticădeprimatălipsită de încredere și indiferență. 

Sursa

Distribuie articolul: