Cătălin Ciorici este un tânăr de doar 19 ani din Costești care se luptă cu limfomul  Hodgkin, varianta scleroză nodulară (LHSN). Tânărul își face studiile în România, iar colegii lui de clasă pentru al ajuta au inițiat o colectare de ajutoare financiare.

Tratamentul va fi unul costisitor și de durată, iar veniturile părinților lui Călin nu vor putea să-l acopere. Orice sprijin bănesc este, de aceea, binevenit.

Puteți, depune orice sumă în contul lui Călin la BC „Moldova Agroindbank”, cod IBAN:

MD10AG000000022592788091

Boala de care suferă Cătălin este descrisă de oncologi în felul următor: „morfologia prezintă un model nodular. Benzi largi de fibroză divide ganglionul în noduli. Capsula este îngroșată. Celula caracteristică este celula Reed-Sternberg tipul lacunar, care are un nucleu monolobat sau multilobat, un nucleol mic și citoplasmă abundentă palidă.

Morfopatologic este caracteristică prezenţa celulelor lacunare şi a sclerozei manifestată prin capsulă ganglionară îngroşată şi benzi de fibroză care divid ţesutul limfoid în noduli celulari.

Scleroza nodulară a fost subclasificată în tip I şi tip II în funcţie de frecvenţa celulelor lacunare şi a limfocitelor normale. În tipul II există un număr mare de celule Reed-Sternberg  cu o semnificaţie prognostică mai gravă. Clinic se prezintă cu ganglioni cervicali inferiori, supraclaviculari şi mediastinali. Aceasta implică, de obicei, mediastinul și alte sedii supradiafragmatice.  LHSN este frecvent observat la adolescenți și adulții tineri, in special femei.

Mai multe detalii află Aici. 

Distribuie articolul: