Slingul, un accesoriu de purtat bebelușii, a câștigat în ultimul timp tot mai multă popularitate. Pe lângă faptul că permite folosirea libera a mâinilor în timpul purtării copilului la piept, cei care le confecționează susțin că este și foarte sigur pentru sanatatea celui mic. Pentru a cunoaște despre procesul de creare, materialele folosite, dar și despre beneficiile acestor accesorii, AGORA.md a discutat cu Tina Ciornaia, reprezentanta „by Bagy” din Moldova.

Acest brand din Republica Moldova produce slinguri și alte tipuri de accesori destinate părinților pentru a purta bebelușii care sunt produse manual și sunt din materiale naturale.

„Acestă inițiativă a pornit de la un caz personal și nu a fost o idee de afacere. Fondatoarea brandului, Olga Boieru, când a născut primul copil, a simțit necesitatea unui astfel de accesoriu și a cumpărat unul deja confecționat din magazin. Dar nu a îndeplinit toate așteptările, așa că a cusut un rucsac pentru ea însăși. Afacerea cu slinguri confecționate manual a luat amploare atunci când alte mame au văzut cât sunt de benefice și au dorit și ele. Acum chiar și oamenii care nu sunt direct interesați, cum ar fi bunicile, folosesc slingurile fără teamă, deși, în urmă cu câțiva ani, erau foarte sceptice”, povestește Tina Ciornaia.

Femeia susține că există o serie de avantaje în favoarea slingurilor, iar acestea nu pot dăuna sănătății copilului și mamei, dacă nu există contraindicații din partea medicului.

„Aceste accesorii sunt ajutorul principal al părinților din primele zile ale copilului până la 2-3 ani. Se crede adesea că în secolul nostru nu mai este nevoie de astfel de modele, dar în practică vedem opusul. De exemplu, se spune că, după naștere, bebelușii dorm și mănâncă, dar nimeni nu menționează că ei fac asta în brațele mamei. De asemenea, călătoria, vizita la medic, întâlnirea cu prietenele, adormitul copilului devine mult mai ușoară și mai plăcută”, menționează aceasta.

Citește continuarea pe AGORA.md

Distribuie articolul: