Potrivit ultimelor noutăți, Brigitte Macron  soția președintelui francez Emmanuel Macron , va reveni la muncă la începutul următorului an universitar. Această informație a fost deja confirmată de Palatul Élysée.

Este vorba de o nouă instituție de învățământ în Clichy-sous-Bois, Seine-Saint-Denis, care va ajuta adulții care nu dispun de calificări oficială. Macron, care a participat personal la crearea acestui proiect, va oferi lecții de limba franceză și literatură, aceasta va înființa și un comitet de studiu.

Școala va accepta 50 de studenți cu vârsta cuprinsă între 25 și 30 de ani. Programul include cursuri de nouă luni în discipline de bază – matematică, engleză, franceză și istorie. Elevii vor avea parte, de asemenea, seminare profesionale care îi vor ajuta să-și determine profesia și să se pregătească pentru un interviu de angajare. Pentru perioada de instruire, studenților li se va plăti un salariu minim.

Reamintim că, înainte de al cunoaște pe Emmanuel Macron, Brigitte a fost profesoară de limba și literatura franceză. Potrivit lui Brigitte, predatul a fost dintotdeauna o mândrie specială pentru ea: „Nu m-am simțit niciodată la fel de bine ca după lecție”, împărtășește doamna Macron.

Sursa: Glamour.ru