AGORA și EA.md au fost, din nou, gazda unui eveniment dedicat antreprenorilor. Oamenii de afaceri au stat la povești la „Autentic Moldovenesc”

Lilia Bolocan, director AGEPI: „Scopul acestui eveniment este de a informa mai multă lume despre ce înseamnă un produs cu Indicație Geografică. Noi am reușit să identificăm, împreună cu colegii din proiect, peste 70 de potențiale produse cu titlul de Indicație Geografică.”

Antreprenorii din Moldova au fost încurajați să-și promoveze produsele unice în lume

Yuriy Kapitsa, expert în cadrul proiectului UE: „Aceste produse pot fi disponibile nu doar pe piața moldovenească, dar și pe piața externă. Dacă aceste produse tradiționale vor obține titlul de „Indicație Geografică Protejată”, asta le va ajuta să penetreze piețele externe.”

Cele trei produse autentic moldovenești, prezentate în povești au fost…

Brânză de măgura

Pistil de fructe de Criuleni

Prune cu miez de nucă de Lalova

Oaspeților le-a plăcut atmosfera, au aflat despre produsele cu indicație geografică, denumire de origine și specialitățile tradiționale garantate, dar cel mai important – au gustat și au achizițional produse originale, direct de la producător. 

„Plec acasă cu multe impresii faine și cu multe produse pe care le-am descoperit doar aici.”

„Este o șansă extraordinară pentru micii producători de a se promova, de a se face văzuți, auziți.”

Fiți cu ochii pe AGORA și EA.md și veți găsi istoriile produselor care pot fi găsite doar în Moldova. Vezi AICI mai multe poze d ela eveniment.

Irina Ghelbur, director Interakt: „Ne-am dat seama că scriem foarte mult despre brandurile, serviciile și produsele de pe piață, și mult mai puțin descoperim ceea ce se produce nemijlocit în țară. Și ne-am propus să intrăm în această campanie tocmai ca să le descoperim.”

Evenimentul a fost organizat în cadrul campaniei de promovare a produselor tradiționale moldovenești cu Indicație Geografică, Denumire de Origine și Specialitate Tradițională Garantată „Autentic Moldovenesc”, lansată de Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), cu finanțarea Proiectului UE „Suport pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală” în Republica Moldova.