Ziua mondială a sănătăţii este marcată, în fiecare an, la 7 aprilie, şi are ca scop evidenţierea unei teme de sănătate specifică unui domeniu prioritar ce provoacă îngrijorare pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Anul acesta, se sărbătoreşte munca asistentelor medicale şi a moaşelor şi se reaminteşte, cu acest prilej, liderilor mondiali, rolul critic pe care acestea îl au în menţinerea unei lumi sănătoase. Premierul moldovean, Ion Chicu, a postat un mesaj pe Facebook legat de această zi și a subliniat că „omenirea a primit o mare lecție, pe care nu are dreptul să nu o însușească”.

„În aceste zile și săptămâini oamenii de pe întregul glob înțeleg din nou adevărata valoare a sănătății. Dar și a medicilor și lucrătorilor medicali, care stau mereu de veghe pentru sănătatea noastră. Tratamentul și grija care le demonstrați zilnic, dedicația față de meserie și profesionalismul Dumneavoastră sunt cheia încrederii că vom depăși acest pericol imens pentru umanitate – pandemia COVI-D19. Muncind zilnic, Dumneavoastră colectați și examinați date, îmbunătățiți continuu capabilitățile de tratament și, drept rezultat, avem deja zeci de pacienți vindecați”, a scris Chicu.

Premierul a opinat că acum „toată societatea și toți liderii politici înțeleg cât de puțin timp și atenție au acordat sistemului de sănătate de-a lungul anilor”.

„Cu toții înțelegem că sistemul de sănătate trebuie modernizat și trebuie schimbată atitudinea față de lucrătorii medicali. Omenirea a primit o mare lecție, pe care nu are dreptul să nu o însușească”, a mai subliniat premierul.

În pofida statusului de pe pe Facebook, într-un briefing de presă, luni, Chicu a ținut să spună că „sistemul medical e în starea în care este” și că „culegem roadele politicii în domeniu de 30 de ani, în special ultimii zece”

 

Distribuie articolul: