Dacă ați observat că unele publicații postate pe Instagram au devenit blurate sau ascunse, să știți că nu sunteți singurii care se confruntă cu această problemă. Astfel, fotografiile retușate excesiv vor „dispărea” de pe această rețea. 

La începutul lunii decembrie, dezvoltatorii rețelei sociale au anunțat că urmează să înceapă o luptă împotriva „informațiilor false”. Potrivit TechRadar.com, a fost lansată o funcție nouă pe Instagram, care „ascunde” din feed-ul noutăților, fotografiile photoshopate.

Acum, publicațiile marcate anterior ca „false” sau „parțial false” vor fi examinate de verificatorii de conturi de social media și, dacă se va confirma utilizarea retușării, acestea vor fi marcate drept „informații false”. Acest lucru va duce la excluderea postării din căutarea cu ajutorul hashtag-urilor, dar și din secțiunea Explore, iar în feed-ul altor utilizatori poza va fi mai întâi arătată blurată (ca în cazul ascunerii conținutului nedorit) și numai cu acordul lor în forma obișnuită. În ceea ce privește autorii publicațiilor photoshopate, acestea vor apărea în forma originală pe profilurile lor.

Același lucru se va întâmpla și cu fotografiile retușate în scop artistic, cum ar fi peisajele inexistente sau nefirești. Nu este clar cum va reuși Instagram să stabilească dacă este sau nu, retușată fotografia.

În prezent, această funcție este testată pe un număr limitat de utilizatori și eventual va fi supusă îmbunătățirilor. Probabil cei mai afectați vor fi designerii grafici și influencerii, care utilizează generos retușările.

Sursa: TechRadar.com