Iris Grace Halmshaw a devenit cunoscută încă pe când avea trei anişori. Deşi este diagnosticată cu autism, fetiţa demonstrează un talent deosebit în arta picturii. 

Deşi, diagnosticată cu autism Iris Grace este o pictoriţă talentată, care a devenit cunoscută în lumea întreagă încă la vârsta de trei ani. „Fetiţa nu putea privi pe nimeni în ochi, dormea oriunde, dar niciodată în pătuţul său, era îngrozită de apă şi nu voia să se îmbrace”, povesteşte mama micuţei. Nicio terapie nu o ajuta pe Iris, totuşi, într-o zi, aceasta a rămas încântată de desenul realizat de mama ei, care la rândul ei a fost nespus de fericită să vadă că fetiţa este interesată măcar de ceva.

De atunci, fetiţa a început să deseneze zilnic, iar lucrările ei fascinează atât criticii de artă, cât şi pe cei care nu au nicio tangenţă cu acest domeniu. Cel mai mare ajutor al micuţei rămâne pisica, care este şi prietenul cel mai bun al fetiţei.

În prezent aceasta are nouă ani, iar picturile ei sunt rareori vândute, familia preferând să le păstreze. Totuşi, o pictură a fost procurată de Angelina Jolie, iar iubitorii de artă le pot admira în diverse expoziţii.

Sursa: interesnovsem.info

Distribuie articolul: