Sute de lei pentru flori, administrație și zile de nașteri se colectează de la părinții copiilor, care frecventează o grădiniță din capitală. Cel puțin asta arată un mesaj transmis fostului primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, care l-a rândul său l-a făcut public pe pagina sa de facebook, notează AGORA.md.

Mai exact ar fi vorba de grădinița numărul 159 din Chișinău. Contactată de Agora, directoarea, Nina Muntean, a declarat că pentru prima dată aude că s-ar solicita bani de la părinți în grădinița pe care o conduce. Femeia a dat asigurări că va investiga cazul.

În mesajul expediat de unul dintre părinți putem vedea că aceștia sunt anunțați despre sumele de bani pe care trebuie să îi ofere grădiniței.

„700 de lei pentru dădacă, 300 pentru flori, 200 pentru direcție, 1.200 de lei pentru zi de naștere. În total, 4.000 de lei, dacă toți așa sume vor oferi”, se arată în mesaj.

Mesajul a fost publicat de fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, pe pagina de facebook.

„Situația se înrăutățește, părinți care nu știu la cine să se adreseze, directori demiși pentru coruptie, repuși în funcție. Solicit administrația să facă public un plan concret de acțiuni pentru a stopa fenomenul colectării banilor”, a scris Codreanu.

Contactată de Agora, directoarea grădiniței, Nina Munteanu, a spus că pentru prima dată aude că în cadrul grădiniței s-ar colecta bani de la părinți. Aceasta a dat asigurări că va lua măsurile necesare.

„Prima dată aud de așa ceva. În grădinița noastră nu se colectează bani. Voi investiga cazul”, a declarat directoarea.

Amintim că fostul preşedinte al Asociaţiei obşteşti „Lăstăraş”, Dorian Bogașevschi, a fost trimis după gratii în 2018, pentru că şi-ar fi însuşit, în interes personal, sume enorme de bani de la părinţii copiilor care frecventau grădiniţa 199 din capitală, care poartă aceeași denumire – „Lăstăraş”.

Autoritățile au estimat atunci că prin acest mecanism s-ar fi colectat de la părinți circa o jumătate de milion de lei în fiecare lună.

Sursa: AGORA

Distribuie articolul: