Știu că nu va vine să credeți, dar „Sex&The City”, serialul atât de îndrăgit de generații de femei, tocmai a împlinit 21 de ani de la prima difuzare. Nimic nu a rămas nespus în ceea ce privește modă, sexul, poveștile de iubire și chiar viață de familie a celor 4 prietene la care aveam cu toții acces.

Iată câteva lecții care le putem lua din serial!

Let’s talk about sex, baby – „Bărbații care arată prea bine nu sunt deloc buni la pat pentru că niciodată nu au fost nevoiți să demonstreze ceva” – Carrie

Desigur, replică asta a venit într-o discuție ce avea loc într-un magazin de electrocasnice de unde Samantha voia să cumpere un vibrator.

Umorul fiecărui episod a făcut că serialul în sine să devină un fel de cult, o religie eliberatoare a femeilor care acum aveau voie să vorbească despre orice, fără perdea. În anii ‘90, așa ceva era nemaintalnit, mai ales la ora de maximă audiență, la TV. Nici nu e de mirare că show-ul s-a transformat într-un manual de sex, cu instrucțiuni precise și cazuri de analizat. Nu lipsesc temele de casă propuse uneori: partide în 3, orgasme veritabile și vibratoare.

Modă este cel de-al 5-lea personaj – „Am o mică problema cu dependență de substanțe toxice sub formă de… pantofi exagerat de scumpi” – Carrie

Povestea de dragoste dintre Carrie și modă constituie, fără doar și poate, unul dintre firele principale ale acțiunii, iar noi am sorbit din priviri fiecare outfit al ei, până și pe cele de stat în casă.

De la ea am învățat că orice piesă vintage merge perfect cu un brand renumit, că bretelele de la sutien nu se ascund niciodată și că accesoriile spun și ele o poveste despre ține.

Încă vedem influențe ale stilului sau în show-urile de modă contemporane, deci “Sex & the City” este serialul șablon, sacul fără fund când vine vorba de stil.

Prietenia nu are limite – „Am făcut un pact acum mulți ani că bărbații, copiii și orice altceva mai vine, nu contează. Noi suntem suflete pereche” – Samantha

Mai ții minte scenă în care fetele ies la un ultim Cosmopolitan înainte de plecarea lui Carrie în Paris? De acolo vine replică de mai sus, dar și realizarea că prietenia nu e definită de stiluri de viață diferite, de mutări din oraș sau de lucrurile avute în comun.

Dacă stau să mă gândesc, niciun alt serial nu a avut un grup atât de eclectic de personaje, care funcționau împreună mai bine decât un ceas elvețian. Cu atât mai puțin femei, mai ales acum 20 de ani.

Carrie era o jurnalistă visătoare care scria despre sex, Charlotte o romantică incurabilă ce lucra în galerii de artă și caută soțul perfect, Miranda era vocea rațiunii și a cinismului îmbrăcată într-un costum de avocat, iar Samantha director de PR și devoratoare de bărbați. Viață lor din New York se derula după un scenariu de distracții, ieșiri și mistere bărbătești dezvăluite pe rând. Cine are nevoie de soț când ai asemenea gașcă de prietene?

Iubirea nu e de ajuns – “Barbatii de 40 de ani sunt ca rebusul din ziarul de duminica: inselatori, dificili si imposibil de descifrat” – Carrie

De ce am fost atrase atatea sezoane si stateam lipite de TV nopti la rand? Voiam sa stim care e finalul povestii de dragoste dintre actrita principala si Mr. Big. Nu cred ca a fost vreodata vreun personaj masculin mai urat si iubit deopotriva decat el.

Relatia lor trece prin toate fazele: inceput perfect, probleme de implicare din partea barbatului, inselat, casatorie, divort si tot asa. Adevarul e ca nu putem spune nu unei povesti de iubire, mai ales atunci cand ea evolueaza odata cu personajele. Cand tipele din film nu sunt perfecte, nu au 20 de ani si nu sunt trase la xerox dupa un model de Barbie imposibil de atins, iar vietilor lor nu sunt lipsite de probleme. Numai asa poti sa rezonezi cu ele si sa traiesti cu nesat orice nou episod.

Girl power: „Am să spun ce nu trebuie să zici niciodată: te iubesc, dar mă iubesc pe mine mai mult” – Samantha

Ce a făcut într-adevăr senzație și a ajutat în transformarea serialului într-o cultură revoluționară a fost punerea unor femei puternice, independente și cu mintea deschisă în lumina reflectoarelor.

Toate aveau joburi de sine stătătoare, toate-și trăiau viață fără a cere permisiunea nimănui. Nu erau doar amuzante, erau autentice. În spirit, în gândire și în trăiri, cel puțîn la fel de mult că și în alegerile de fashion. Faptul că mergeau non-stop pe tocuri într-un oraș mamut nu era singurul lucru care le făcea să fie curajoase, iar treaba asta era molipsitoare!

Sursa

Distribuie articolul: