Sunt surori gemene, au împlinit 18 ani, iar alegerile din 20 octombrie sunt prima lor experiență în calitate de alegător. Surorile Sajin ne povestesc ce emoții trăiesc în această zi.

„Ca orice tânăr activ de la 18 în sus, noi trebuie să ne facem datoria de cetățean activ. Aceasta este responsabilitatea noastră”, sunt convise tinerele.

Înainte să ia o decizie, fete s-au informat despre fiecare candidat în parte. „La început era mai greu un pic pentru că noi nu prea ne implicăm în politică și ieri am stat mai mult, ne-am informat foarte bine despre fiecare persoană”, spun surorile.

Pentru că sunt la prima experiență fie îndrumate în luarea deciziei de cineva din cei mai mari. „Totuși, ca fete mari ne-am consultat, ne-am informat și am ajuns la o decizie comună. Este aceeași alegere. Să sperăm că în sfârșit poate se va schimba ceva în țara noastră”, speră surorile.

Fele spun că anterior au făcut o postare pe rețelele de socializare unde îndeamnă tinerii să iasă la vot. Mare le-a fost mirarea când au văzut reacțiile neîncrezute ale acestora. „Spuneau „pentru ce să mergi la vot dacă nimic nu o să se schimbe?”  Totuși, într-o mică parte el contează și noi îndemnăm lumea să vină la vot”, spun gemenele.

Impresiile de după votare

„În sfârșit am făcut-o și pe asta ca un gest a unei persoane mature. Un pic ne-am emoționat ca orice persoană care pentru prima oară intră într-o secție de votare. La început am intrat și nu știam unde să ne ducem. Oricum ne-au orientat, și ne-am descurcat. Când stăteam în cabina de vot, era o listă foarte mare și mă gândeam „tu faci alegerea azi și aceasta poate să influențeze foarte mult asupra viitorului orașului”. Mă gândeam dacă Vlada a votat? Și ne așteptat să ieșim împreună. Părinții încă n-au votat, urmează să ne ducem să-i verificăm”, ne-au mărturisit fetele.

La alegerile locale generale din 2015, la urnele de vot s-au prezentat daor 14 din totalul tinerilor din categoria de vârstă 18-25 de ani. În această zi, fetele vin cu un îndemn

Noi îndemnăm tinerii să iasă la o plimbare și să mai ia pe cineva, mai multe persoane dragi și să vină la vot”

Sursa:Agora.md

 

 

Distribuie articolul: