Pe piețele din Capitală, cele mai căutate produse sunt urzicile și leurda. În timp ce o legătură de leurdă costă aproximativ șapte lei, urzicile se vând cu 300 de lei pe kilogram, depășind astfel prețul cărnii.

 

În perioada Postului Mare, piețele din Chișinău se umplu de cozi la tarabele cu verdețuri proaspete. Nutriționiștii recomandă consumul zilnic al legumelor și verdețurilor de sezon, datorită conținutului ridicat de vitamine, aminoacizi și săruri minerale benefice pentru organism, transmite tvrmoldova.md.

„Conţin şi vitamina A şi vitamina C şi chiar complexul vitaminelor grupei B. Pe lângă acestea, sunt fibrele care sunt necesare pentru un detox al intestinelor. Ele sunt benefice şi pentru sistemul cardio-vascular şi pentru diabet zaharat chiar. Sunt unele studii care arată că scade glicemia. De asemenea, datorită vitaminei C îmbunătăţesc imunitatea şi ajută chiar şi la sănătatea pielii şi părului”, a explicat nutriționista Luminița Suveică.

La fel de benefică este și leurda, recomandată în special persoanelor cu hipertensiune arterială, deoarece ajută la reducerea nivelului de colesterol.

Distribuie articolul: