Astăzi, 1 Septembrie, a avut loc tradiționala întâlnire cu studenții anului I ai Facultății de Jurnalism și Științe ale Comunicării. Bobocii ce au pășit pentru prima dată-n lumea mare și au avut parte de un invitat surpriză: secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, dar și Rectorul USM Igor Șarov, dr., conf.univ.

Secretarul de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în cadrul Guvernului României, Adrian Dupu, a venit cu un mesaj de felicitare, prin care și-a exprimat bucuria de a fi la Chișinău, în incinta Universității de Stat din Moldova, unde are o misiune importantă: fortificarea legăturii din Republica Moldova și România.

Igor Șarov, dr., conf.univ., rectorul USM a felicitat studenții pentru faptul că au devenit parte a acestei instituții superioare de învățământ- universitatea cu tradiții, cea care este un simbol al studiilor superiore din Republica Moldova. El a mai a ținut să le reamintească studenților despre proiectele inițiate în cadrul FJȘC, în special referitoare la postul de televiziune al facultății.

Decana Facultății, Georgeta Stepanov, dr. hab., prof. universitar, le-a vorbit tinerilor studenți despre responsabilitatea în profesia de jurnalist și comunicator. „Atât în jurnalismul, cât și în comunicare, actul de creație joacă un rol crucial, jurnaliștii prin materialele sale sunt cei care modelează opinia publică, de aceea componenta etică și deontologică trebuie pusă în prim-plan. Oamenii pe parcursul vieții se implică în diferite interacțiuni sociale, la fel de importantă rămâne comunicare, acesta fiind la baza existenței umane”, conchide decana.

Reamintim că astăzi, 1 septembrie, elevii și studenții au revenit în instituțiile de învățământ.