Este un preparat savuros pe care îl puteți servi ca fel principal sau ca garnitură. E atât de bun, ușor de preparat, încât merită să-i dați o șansă.

Ingrediente:

  • 1/4 kg cartofi dulci
  • 1/2 kg dovleac
  • 4 căţei usturoi
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr brut
  • 1/4 linguriţă scorţişoară
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • verdeaţă după gust, decor

Preparare:

  1. Încălziți cuptorul la 180 °C.
  2. Tăiați cartofii şi dovleceii dulci felii sau cuburi mari şi îi puneți într-un castron încăpător.
  3. Topiți untul şi îl turnați peste legume, împreună cu zahărul brut, sarea, piperul şi scorţişoara, apoi amestecați. Răsturnați legumele într-o tavă cu hârtie de copt, adaugați 4 căţei de usturoi necojit şi lăsați la cuptor pentru 30-35 de minute.
  4. Când legumele sunt caramelizate, le scoateţi din cuptor. Puteţi decora cu verdeţuri după gust. Serviți fierbinte.

Poftă bună să aveți!

Sursa