Sistemul medical din Republica Moldova a mai pierdut un specialist din cauza COVID-19. După o luptă de aproape o lună împotriva maladiei, medicul anesteziolog-reanimatolog Constantin Grosu s-a stins din viață.

„MSMPS anunță despre decesul medicului Constantin Grosu, de 68 ani, de specialitate anesteziolog-reanimatolog, care activa în cadrul Spitalului Clinic Municipal ”Sfânta Treime”. Sistemul medical a pierdut un specialist desăvârșit, care și-a exercitat profesia cu responsabilitate și dedicație, contribuind la salvarea multor vieți. Dumnezeu să-l odihnească în pace.
Medicul a fost internat la Spitalul Clinic Republican, pe data de 21 mai, fiind infectat cu COVID-19”, este mesajul publicat pe pagina oficială a Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova.

Recent, despre medicul Constantin Grosu au vorbit jurnaliștii de la report.md, într-un amplu material despre persoanele infectate cu COVID-19. Potrivit lor, medicul a fost internat pentru tratament în Terapie Intensivă, pe 21 mai.

„Noi la spitalul Nr. 3 avem o specificitate – ne ocupăm cu urgența boschetarilor. Sunt oameni din stradă, murdari și nu știi cu cine ai de a face. Nu știu cum m-am infectat. Trei medici ne-am infectat concomitent. Poate s-a infectat unul și apoi unul de la altul. Nu știu. Iată, uitați-vă cât de protejați sunt medicii de aici! La noi la spital protecția o fi lăsat de dorit. Acum, probabil, și la noi la spital e așa. Nu știu, că sunt aici de două săptămâni…”, spunea Constantin Grosu.

După aproape o lună de luptă cu noul coronavirus, starea medicului s-a agravat și s-a soldat cu deces. Constantin Grosu ar fi împlinit peste câteva zile 69 de ani. Până în prezent, 19 angajați ai sistemului medical s-au stins din viață, dintre care doi fac parte din personalul auxiliar, anunță AGORA.md.

Aducem sincere condoleanțe familiei și apropiaților, prietenilor și colegilor medicului Constantin Grosu.


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA