Puțini sunt cei care nu adoră ciupercile. Este un preparat deosebit și sățios. De obicei, se gătesc rapid și reprezintă o gusutare perfectă atunci când ai oaspeți neinvitați și ești pe grabă. O rețetă ușoară care te va salva.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci brune
  • 1 ceapă
  • 200 g piure de roşii
  • 1 legătură pătrunjel
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • piper
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri parmezan ras
  • 5 linguri ulei de măsline

Preparare:

Cureţi ciupercile, îndepărtezi picioruşele, pe care le mărunţeşti. În 3 linguri de ulei de măsline, căleşti ceapa tocată şi usturoiul pisat, apoi adaugi ciupercile mărunţite. Presari sare şi piper, după gust, şi laşi pe foc până scade zeama.

Într-o tigaie antiaderentă, încingi restul de ulei de măsline şi rumeneşti în el pesmetul, iar la final adaugi pătrunjel tocat.

În fiecare ciupercă, pui o lingură de legume călite, una de piure de roşii, apoi pesmet rumenit şi presari parmezan ras. Le pui într-o tavă şi le dai la cuptor, la foc mare, 15-20 de minute.

Distribuie articolul: