Investigația Consumer Reports a scos la iveală un nivel ridicat de plumb în mai multe mostre de bubble tea vândute în SUA.

 

Sursa contaminării este tapioca, din care se fac „perlele”. Rădăcina de manioc absoarbe ușor metale grele din sol, scrie kommersant.ru.

În plus, datorită structurii sale amidonoase, tapioca încetinește golirea stomacului, ceea ce poate provoca greață, dureri și constipație, mai ales dacă băutura este consumată frecvent. Medicii mai leagă băutura bubble tea și de riscul formării pietrelor la rinichi, din cauza conținutului ridicat de oxalați și fosfați.

Pentru copii, pericolul nu este doar zahărul (până la 50 g pe porție), ci și „perlele”, care pot provoca sufocare. Studiile arată că consumul regulat de bubble tea crește riscul de obezitate, diabet și chiar tulburări de anxietate.

Medicii recomandă ca această băutură să fie considerată un deliciu ocazional, nu un obicei zilnic.

Distribuie articolul: