1. Fă mai puțin. Mult mai puțin. Din dorința de face „mai multe” lucruri concomitent suntem incapabili de a obține sau păstra ceea ce într-adevăr dorim. Dorințele noastre sunt întotdeauna simple. Este convingerea noastră că nu suntem vrednici de anumite lucruri, deaceea tindem să le complicăm.
2. Scrie-ți o scrisoare din viitor. Fă ce ai vrea să faci dacă ai avea să mori într-un an. Momentele trebuie trăite constant, iar viața prețuită mereu. Nu mai așteptați și împliniți-vă visele.
3. Uită de obiectivele care sunt măsurabile. Uită de rezultate și concentrează-te pe efort. Nu spune „Vreau să scriu o carte”, ci petrece o oră în fiecare zi, de fapt scriind-o. Aspiră să lucrezi zi de zi pentru a ajunge acolo unde vrei să fii. Aceasta este singura cale prin care vei ajunge de fapt acolo.
4. Renunță când ceva nu merge sau atunci când nu-ți mai pasă atât de mult. Recunoaște că renunți. Când suntem conștienți că vrem altceva, viața devine mai ușoară. Concentrează-te pe ceva la care cu adevărat ții. Ne este sortit să avem eșecuri, dar salvăm timp atunci când renunțăm la ceea ce nu ne reușește atât de bine.
5. Concentrează-te pe probleme și nu încerca să amâni rezolvarea lor. Lucrurile pe care le faci doar ca să tragi de timp nu fac problemele să dispară. Deci, dacă obiectivul tău este de a-ți schimba modul în care arătați fizic, depune efortul necesar pentru a o face. În cazul în care obiectivul tău este de a găsi dragostea, învață să te iubești pe sine. Micile obiective duc de fapt la rezolvarea problemelor.
6. Savurează clipele de care ai parte în viață. Un cont în banca nu va face să te simți în siguranță. Un număr mare de prieteni nu îți dă garanția că vei fi iubită și fericită. Devino mai bun pentru tine, și apoi pentru ceilalți. Savurează-ți prezența și conștiința.
7. Întreabă-te cum poți ajuta pe cineva pe care iubești să își atingă obiectivele pentru noul an. Arată că-ți pasă și fii prezent. Suportul și dragostea te vor face mai bună și mai empatică cu toți oamenii care te înconjoară.
8. Dacă ai de gând să schimbi ceva, schimbă rutina de zi cu zi. Modul în care petreci zilele este modul în care petreci viața. Obiectivele  nu se ating brusc; ele sunt rezultatul orelor și zilelor, lunilor, anilor de muncă. Începe acum.
9. Uită de concepțiile preluate de la alții și începe a trăi pentru tine. Dacă ai în plan de „căutarea fericirii necondiționate”, o vei găsi neapărat. Oamenii își ating scopurile numai dacă muncesc și își doresc cu adevărat asta. Notorietatea, faima și averea sunt atrase de tine prin munca și perseverența ta, nimeni nu îți va da nimic. Creează-ți propria fericire.
10. Schimbă-te în modul în care dorești să schimbi lumea. Urmează sfaturile pe care le dai altor oameni. Uită-te și analizează dacă nu ai și tu obiceiurile pe care le disprețuiești în alți oameni. Devino mai bun!
Foto: santmagazine.com

Distribuie articolul: