Dezbaterile dintre Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo se vor desfășura fără un moderator. Această decizie a fost luată după ce mai multe posturi de televiziune, inclusiv TV8, au anunțat că vor boicota dezbaterile moderate de Gheorghe Gonța. Propunerea a fost făcută de candidata PAS și a fost rapid acceptată de candidatul susținut de socialiști.

 

„Am vrut o dezbatere despre Moldova și soarta țării. Dumneavoastră ați transformat-o într-o dezbatere despre moderator. Nu asta așteaptă moldovenii. Oamenii vor să vadă planul meu și planul dumneavoastră pentru Moldova. Să scoatem moderatorul din discuție”, a spus Maia Sandu.

Alexandr Stoianoglo a dat curs invitației:

„Accept propunerea dumneavoastră și sunt pregătit pentru o discuție conform condițiilor indicate de dumneavoastră. Acestea sunt, fără îndoială, foarte confortabile. Ca un compliment pentru viitor, nu eu am inițiat discuția privind inacceptabilitatea anumitor moderatori. Mă bucur, totuși, că ați găsit o soluție pentru a vă ajusta poziția”.

Dezbaterea va avea loc duminică, la ora 10:00, la Palatul Republicii. Fiecare candidat va avea ocazia să adreseze 10 întrebări adversarului, fără implicarea unui moderator.

Distribuie articolul: