Dezbaterea electorală dintre candidații la funcția de președinte, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo, va avea loc duminică, 27 octombrie. Anunțul a fost făcut de actuala șefă a statului într-un live pe Facebook. Echipa Maiei Sandu a acceptat toate condițiile impuse de tabăra adversă, inclusiv numirea unui moderator care a boicotat referendumul pentru integrarea europeană. Acesta a criticat-o pe Sandu pe pagina sa de Facebook și îl susține deschis pe Stoianoglo.

Inițial, echipa Maiei Sandu a propus desfășurarea dezbaterii în studioul televiziunii naționale, dar echipa contracandidatului a refuzat, sugerând o platformă în afara televiziunilor. Astfel, potrivit PSRM, dezbaterea se va desfășura la Palatul Republicii, cu transmisiune asigurată de Compania Teleradio-Moldova. Discuțiile au inclus și alegerea moderatorului, varianta finală acceptată fiind Gheorghe Gonța.

„Noi credem că trebuie să fie un moderator independent, dar în situația în care ei insistă, noi mergem la dezbatere cu oricine se simt ei confortabili, pentru noi e important să avem dezbaterea, așa încât oamenii să vadă care sunt răspunsurile noastre la întrebări importante pentru toți cetățenii”, a spus Maia Sandu.

Formatul și structura dezbaterilor nu au fost încă stabilite.

 

Distribuie articolul: