Un incident neobișnuit a avut loc în timpul unei intervenții medicale de urgență. Un bărbat a spart fereastra ambulanței care venise să-i acorde ajutor soției, după ce acesta ar fi agresat-o fizic. Conform Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), incidentul s-a petrecut pe 13 octombrie, în sectorul Ciocana al Capitalei.

Apelul la serviciul 112 a fost înregistrat la ora 15:17, iar echipa medicală a ajuns la fața locului în doar 7 minute. Femeia, care avea nevoie de ajutor, a declarat că a fost lovită cu pumnii și picioarele.

În timp ce medicii îi acordau asistență, soțul acesteia a refuzat transportul la spital și a devenit agresiv, spargând cu capul fereastra laterală a ambulanței. Echipa medicală a solicitat intervenția poliției, care a sosit și l-a reținut pe bărbat. Autoritățile investighează acum circumstanțele incidentului.

Femeia, aflată în stare gravă, a fost preluată de o altă echipă de ambulanță și transportată la Spitalul de Urgență.

Conform datelor CNAMUP, între ianuarie și octombrie 2024, au fost raportate peste 170 de cazuri de agresiuni asupra echipelor de ambulanță, dintre care 144 verbale și 26 fizice.

Distribuie articolul: