Vești bune pentru cei care doresc să acceseze programul „Prima Casă PLUS”. Valoarea maximă a locuinței și perioada maximă de creditare vor fi majorate, iar programul va permite și refinanțarea creditelor ipotecare. În plus, beneficiarii actuali vor avea posibilitatea de a participa din nou la program. Proiectul de hotărâre a fost aprobat ieri de Guvern.

Cei interesați vor putea alege locuințe mai scumpe, valoarea maximă a acestora fiind ridicată de la 1 milion la 2 – 2,5 milioane de lei.

Ministra Finanțelor, Victoria Belous, a precizat că proiectul prevede și extinderea perioadei maxime a creditului, de la 25 la 30 de ani.

De asemenea, se va modifica cota standard de garantare a creditelor pentru locuințe, aceasta urmând să crească de la 50% la 70%, în funcție de localitate, vechimea și statutul locuinței. Aceste schimbări vor facilita accesul la locuințe pentru familiile din zonele rurale.

Proiectul mai prevede posibilitatea de refinanțare a creditului ipotecar în cadrul programului. Beneficiarii activi vor avea dreptul să-și schimbe banca creditoare prin refinanțarea creditului în cazul unor condiții mai avantajoase.

Belous a mai menționat că: „Programul face posibil de a aplica repetat la program, de către persoanele care au deja o locuință cu o suprafața locuibilă de până la 50 de metri pătrați”.

Distribuie articolul: