Doctorul Nicolae Erhan, ortoped-traumatologul care a efectuat operația pe Anastasia Nichita în Moldova în luna iunie, a reacționat la acuzațiile grave aduse de sportivă. Contactat de RealMedia, medicul a exprimat șocul său față de declarațiile luptătoarei și a oferit o versiune detaliată a evenimentelor.

Medicul a afirmat că intervenția chirurgicală a fost realizată cu succes, dar decizia de a nu trata ligamentele a fost luată pentru a-i permite sportivei să participe la Jocurile Olimpice. De asemenea, el a menționat că această alegere a fost discutată împreună cu logodnicul și antrenorul ei, Valeriu Mircea.

„Da, eu am operat-o pe Anastasia în iunie, înainte de Jocurile Olimpice. Avea meniscul și ligamentele încrucișate rupte. Am făcut doar operația la menisc. Problema era că, dacă operam și ligamentele, Anastasia nu ar mai fi putut participa la Olimpiadă. Eu i-am spus clar lui Valeriu Mircea că ligamentele trebuiau operate, însă el m-a rugat să nu îi spun despre această problemă Anastasiei pentru că ar fi renunțat la competiție. Da, am văzut că a mers acum să se opereze în Germania și e dreptul ei. Totuși, mă doare să aud astfel de acuzații,” a adăugat medicul.” a declarat dr. Erhan.

Cu toate acestea, dr. Erhan a recunoscut că rezultatele intervenției nu au fost cele dorite pe termen lung, dar a subliniat că decizia de a amâna operația la ligamente a fost una bazată pe dorința sportivei de a concura la cel mai înalt nivel.

„Anastasia este pacienta mea de peste 10 ani și mereu am avut o relație profesională bună. Îmi pare rău că acum se simte astfel, dar adevărul este că am făcut maximul posibil în circumstanțele date,” a concluzionat medicul.

Amintim că luptătoarea moldoveană Anastasia Nichita, vicecampioană olimpică, a suferit o nouă intervenție chirurgicală la picior în Saarbrücken, Germania, după ce a declarat că o operație anterioară efectuată în Moldova în luna iunie nu a avut succes. Sportiva și-a exprimat dezamăgirea și a lansat acuzații severe la adresa medicului care a operat-o în țară.

Distribuie articolul: