Fotbalistul Maxim Potîrniche și antrenorul de lupte libere Andrei Chiperi și-au anunțat sprijinul pentru inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa”, subliniind importanța aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Maxim Potîrniche a evidențiat că aderarea la UE va stimula dezvoltarea sportului în țară. „Aderarea țării noastre la UE va aduce mai multe fonduri pentru construirea de noi stadioane, școli și centre moderne pentru fotbal. Astfel, vom dezvolta acest sport și mai mult în țara noastră”, a spus Maxim Potîrniche.

El a adăugat că un copil implicat în fotbal înseamnă o societate mai sănătoasă și prosperă.

La rândul său, Andrei Chiperi a subliniat că, într-o Moldovă europeană, sportul va avea o valoare comparabilă cu cea din țările dezvoltate. „Vom avea oportunități și condiții de dezvoltare, iar sportul va deveni un domeniu prestigios atât pentru tineri, cât și pentru investitori”, a spus Andrei Chiperi.

Ambii sportivi au încurajat implicarea cetățenilor în promovarea parcursului european al țării noastre. „Acasă poate fi Europa. Implică-te și tu!”, au îndemnat sportivii.

Precizăm că inițiativa civică „Cetățeni pentru Europa” este formată dintr-un grup de cetățeni activi și dedicați, inclusiv figuri notabile precum omul de afaceri Vasile Tofan, soprana Valentina Nafornița, jurnalista Nata Albot, ex-ministrul afacerilor externe Nicu Popescu, jurnalistul Alexandru Cozer, președintele Comunității WatchDog.md Valeriu Pașa și directorul executiv al IPIS Vadim Pistrinciuc.

Scopul acestei inițiative este de a promova integrarea europeană a Republicii Moldova și de a informa corect publicul despre avantajele aderării la Uniunea Europeană.

Distribuie articolul: