Agricultorul Alexandru Brînză afirmă că, în cele două ore de discuții la Președinție, 99% dintre răspunsurile primite de fermieri la solicitările lor au fost: „nu se poate, nu este posibil, această practică nu există”. „Doamna Președintă a dorit să ne explice situația ecologică a Republicii Moldova, motivele pentru care avem temperaturi ridicate, lipsa precipitațiilor și de ce problema afectează în special sudul țării. La final, ne-a îndemnat să plantăm cât mai mulți copaci și să protejăm natura”, a declarat Brînză.

„Au fost mai mulți invitați și la fiecare s-a cerut punctul de vedere. La fel și doamna Președintă a vrut să ne explice care este starea ecologică a Republicii Molodva, de ce avem călduri mari, de ce nu plouă, de ce preponderent problema persistă la sud – acolo nu s-au plantat copaci, abia acum urmează programul de împădurire de 200 milioane de euro… Ne-am mai trezit și cu niște persoane care nu au nicio tangență cu agricultura, nu știu din ce cauză au fost invitați. Au mai fost persoane dubioase la care totul e perfect, persoane aduse special, regizat. Probabil, nici Președinția nu le cunoaște, iar inițiativa vine de la Ministerul Agriculturii, scrie UNIMEDIA.

În aceste două ore s-au expus furnizorii de imputuri, producătorii de la sud, care sunt cei mai afectați. Noi încercam să explicăm ce soluții vedem și totodată primeam răspunsuri – nu se poate, nu-i posibil, așa practică nu există. Așa au sunat 99% din toate răspunsurile. Ultimul îndemn a fost să plantăm cât mai mulți copaci, să avem grijă de natură.

Ce ține de Lege, Maia Sandu a recunoscut că s-a grăgit să o promulge, nu s-a așteptat că va ridica atâtea semne de întrebare, a crezut că va fi una benefică”, a menționat Alexandru Brînză.

Distribuie articolul: