După concertul „VibeOn” organizat de Pretura Centru, Primăria Chișinău anunță un nou eveniment major – Chișinău Youth Fest, care va aduce pe scenă artiști renumiți precum Smiley, Delia, Lupii lui Calancea, Carla’s Dreams, Babasha și The Urs. Concertul va avea loc duminica aceasta și va avea un cost de peste 1,5 milioane de lei, acoperit din bugetul public, scrie Rise Moldova.

Deși se află la a treia ediție, pentru desfășurarea lui, municipalitatea a organizat, în premieră, licitație publică. Pentru a evita procedura, anii trecuți a contractat direct mai multe companii și persoane fizice cu care a semnat contracte de mică valoare.

În acest an, compania câștigătoare a fost DVV SHOW SRL, care a și propus cel mai mic preț. Anterior, firma a mai fost implicată în organizarea Chișinău Youth Fest. În 2022, a fost contractată pentru a asigura evenimentul cu echipament, iar în 2023 – pentru organizare artistică și muzicală. Primăria i-a plătit atunci 145 de mii de lei și, respectiv, 260 de mii de lei.

Inițial, Chișinău Youth Fest 2024 era planificat pentru 11 august. Direcția Educație, Tineret și Sport nu a răspuns la solicitarea Rise Moldova pentru a aduce clarificări dacă cei 1,5 milioane de lei acoperă integral costul evenimentului.

Tot în această perioadă, se desfășoară și Zilele Chișinăului peste hotare. Pentru seria de concerte care au loc în România, Spania, Italia și Austria, Primăria capitalei a alocat 12 milioane de lei.

Distribuie articolul: