Cristina Moroi, gestionara canalului de YouTube, este vizată într-un dosar penal pentru evaziune fiscală, după ce ar fi omis să plătească impozite statului dintr-un venit de aproximativ 3.000.000 de lei, obținut de la compania Google.

Moroi administrează canalul „Albert Fulger”, dedicat conținutului pentru copii, unde apare fiul său minor. Canalul de YouTube are peste 900.000 de abonați, scrie zdg.md.

Soțul acesteia, avocatul Andrian Moroi, a fost contactat de ZdG și întrebat despre poziția soției sale, răspunzând că ea „nu se declară nicicum”.

Dosarul a fost înregistrat la instanță pe 28 august 2024.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat în dimineața zilei de 19 septembrie că o femeie din nordul Moldovei, care gestiona un canal de Youtube, a fost trimisă în judecată pentru că nu ar fi plătit statului impozite din venitul de aproximativ 3 000 000 lei.

Potrivit materialelor din dosarul penal, după ce a primit suma de bani în perioada 2021-2022 de la deținătorul platformei de materiale video, femeia ar fi urmat să achite statului peste 370 000 lei. Totuși, gestionara canalului video de divertisment, cu sute de mii de abonați, a ales să nu prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit.

„Potrivit Codului penal, evaziunea fiscală a persoanelor fizice care nu practică activitatea de întreprinzător se pedepsește cu amendă de până la 117,5 mii lei sau închisoare de până la 1 an. Urmează ca Judecătoria Chișinău – sediul Buiucani să se pronunțe, timp în care persoana beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, se precizează în comunicat.

Distribuie articolul: