65 de elevi din clasele a X-a până la a XII-a și un angajat al Liceului Teoretic Republican „Aristotel” din Chișinău au suferit o intoxicație.

Conform Ministerului Sănătății, 20 de elevi și angajatul instituției au fost internați în spitale, unul dintre ei fiind în secția de reanimare.

Pentru tratament specializat, 14 elevi și angajatul au fost internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar 6 elevi au fost transferați la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii, unde unul se află în reanimare. Starea generală a pacienților internați este satisfăcătoare, cu excepția celui din reanimare, a cărui stare este gravă, dar stabilă.

Potrivit Ministerului, primele simptome au apărut pe 17 septembrie, manifestându-se prin slăbiciune, dureri abdominale, febră între 37,1 și 39,6℃, vomă și diaree. Unii dintre elevii afectați au fost luați acasă de către părinți.

ANSA a demarat un control asupra operatorului de alimentație responsabil de cantina liceului, iar probele prelevate vor fi analizate pentru a identifica posibilii factori microbiologici care au declanșat intoxicația. Până la finalizarea investigației, activitatea cantinei a fost suspendată.

Distribuie articolul: