Tragedie în sudul țării: Un băiat de 12 ani și-a pierdut viața în râul Prut, în localitatea Vadul lui Isac. Acesta ar fi mers la scăldat împreună cu un prieten, dar după ce a intrat în apă, nu a mai ieșit la suprafață. Prietenul său s-a întors în fugă acasă. Hainele și bicicleta copilului au fost descoperite de polițiștii de frontieră.

Conform informațiilor oferite de IGSU, incidentul a avut loc în după-amiaza zilei de 13 august 2024, când cei doi minori au mers singuri la scăldat. După ce băiatul de 12 ani a intrat în apa râului și nu a mai ieșit, al doilea copil a fugit acasă. Polițiștii de frontieră au găsit hainele și bicicleta copilului și au alertat serviciile de urgență.

Scafandrierii IGSU din Cahul au intervenit pentru a efectua căutări subacvatice la fața locului. Deși căutările au continuat pe parcursul zilei de 14 august, nu au avut succes. În dimineața zilei de 15 august, operațiunea a fost reluată, iar în jurul orei 7:30, corpul minorului a fost găsit și scos din apă, în apropierea satului Colibaș. Circumstanțele acestui incident sunt în prezent investigate de autorități.

Adulții sunt îndemnați să-și supravegheze cu strictețe copiii și să nu le permită să se joace sau să intre în apă nesupravegheați. De asemenea, părinții trebuie să le explice minorilor că scăldatul în locuri fără stații de salvare și pe timp de caniculă este strict interzis.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2024, 56 de adulți și 10 minori și-au pierdut viața în bazinele acvatice din cauza nerespectării regulilor de siguranță la scăldat.

Distribuie articolul: