Tânărul de 22 de ani, acuzat de provocarea accidentului tragic de la Strășeni, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața, a fost prezentat astăzi în fața instanței. După externarea sa din spital, el a fost adus la judecătorie într-un scaun cu rotile, având un picior fracturat. Acesta riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare și anularea dreptului de a conduce vehicule.

Conform Procuraturii Generale, în urma accidentului produs pe 10 august 2024, în raionul Strășeni, a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației de către conducătorul auto, care a cauzat moartea mai multor persoane. Inculpatul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut, iar procurorii din cadrul Procuraturii Strășeni au solicitat aplicarea măsurii preventive de arestare pentru 30 de zile.


Mai mult, șoferul acuzat de comiterea infracțiunii conducea autoturismul fără a deține permis de conducere, care fusese suspendat provizoriu pe 15 iulie 2024, la cererea procurorilor de la Oficiul Botanica al Procuraturii municipiului Chișinău. În plus, tânărul este cercetat într-un alt dosar penal, deschis pe 3 iulie 2024, de către Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru conducerea unui vehicul în stare de ebrietate avansată, faptă comisă pe 29 iunie 2024, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei. Inculpatul nu este la prima abatere de ordin penal, având condamnări anterioare pentru furt în 2022 și jaf în 2023.

Amintim că cinci persoane au decedat după ce două mașini au luat foc în urma accidentului de la Strășeni. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), tragedia a avut loc în dimineața zilei de 10 august, în satul Codreanca. În cele două automobile se aflau 11 persoane, iar supraviețuitorii au fost transportați de urgență la spital.

Distribuie articolul: