Tânărul de 22 de ani, suspectat că ar fi provocat tragicul accident din raionul Strășeni, soldat cu moartea a cinci persoane, a fost reținut. A fost inițiată o cauză penală, iar procurorii intenționează să solicite 30 de zile de arest preventiv. El riscă până la 10 ani de închisoare și anularea dreptului de a conduce vehicule.

Potrivit Procuraturii Generale, accidentul a avut loc pe 10 august 2024, în raionul Strășeni. În urma incidentului, s-a deschis o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației de către conducătorul auto, care a dus la decesul mai multor persoane. Tânărul a fost reținut, iar procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au înaintat o cerere de arest preventiv pentru 30 de zile.

De asemenea, s-a constatat că tânărul conducea fără permis de conducere, acesta fiind suspendat provizoriu la 15 iulie 2024, în urma unei solicitări a procurorilor de la Oficiul Botanica al Procuraturii municipiului Chișinău. Tânărul este cercetat și într-un alt dosar penal, deschis pe 3 iulie 2024 de Inspectoratul de Poliție Botanica, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, incident care a avut loc pe 29 iunie 2024, în sectorul Botanica al capitalei.

Mai mult, acesta nu este la prima abatere penală, având condamnări anterioare pentru furt în 2022 și jaf în 2023. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă între 6 și 10 ani de închisoare și pierderea dreptului de a conduce vehicule.

Amintim că cinci persoane au murit după ce două mașini au luat foc în urma unui accident în raionul Strășeni. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), tragedia a avut loc în dimineața zilei de 10 august, în satul Codreanca. În cele două mașini se aflau în total 11 persoane, iar victimele care au supraviețuit au fost transportate de urgență la spital.

Distribuie articolul: