Mai puțin de o lună rămâne până la începutul anului școlar, iar părinții elevilor au început deja pregătirile.

Într-un reportaj realizat de TVN.md, părinții au declarat că prețurile la haine și rechizite școlare au crescut semnificativ față de anul trecut, deși calitatea acestora nu este „impresionantă”.

„Hainele pentru școlari sunt foarte scumpe, iar calitatea nu este deloc wow. Nu ceea ce ne-am dori pentru acești bani, și sunt foarte scumpe. Albume, vopsele, creioane, radieri – ceva de genul ăsta ne costa cam 500 de lei pentru două luni”, a declarat o locuitoare a municipiului Bălți.

Altă persoană a spus că a cheltuit trei mii de lei, dar și așa nu a cumpărat tot.

„Azi am mers cu nepotul să-i cumpărăm haine. Bineînțeles, prețurile sunt mari și la cămăși, și la pantaloni. Bineînțeles, pentru un copil este foarte scump. Da, am cheltuit 3 mii, și încă nu am cumpărat tot. Așa că este foarte scump”.

De asemenea și vânzătorii se plâng. Aceștia susțin că vânzările au scăzut foarte mult.

„Până acum nu sunt deloc cumpărători. Deocamdată, vânzarea este foarte slabă. Vânzările au scăzut foarte mult. Toți vor totul ieftin, avem totul la reducere, dar nu cumpără. Oamenii nu cumpără. Caută doar totul ieftin, reduceri”, a spus o vânzătoare.

Potrivit sursei citate, pentru rechizitele de bază, în acest an părinții trebuie să achite de la 1000 de lei și mai mult.

 

Distribuie articolul: