Grigore Manole, un moldovean revenit în țară, a declarat că și-a exprimat votul pentru libertatea de exprimare. Cu toate acestea, acum, când critică unele acțiuni ale guvernului, este criticat de către compatrioții săi care se identifică cu orientarea proeuropeană. „Am o spălătorie și o cafenea, mai lucrez și în construcții, mă descurc, dar acum îmi plătește Șor, Dodon, Usatîi, nu mor de foame”, a adăugat el, a spus în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la N4, scrie UNIMEDIA.

Nu sunt blogger, nu sunt nimic din acestea, sunt om. Am o spălătorie și o cafenea, mai am ceva în construcții, mă descurc, dar mai nou îmi plătește Șor, Dodon, Usatîi, nu mor de foame”, a spus, mai în glumă, mai în serios, Grigore Manole.

Întrebat cum este să dezvolți o afacere în Moldova, Manole a menționat:

„Să vrei să faci business, în Moldova, nimeni nu te oprește, dar nici nu te curează corect. Nu există o concurență normală. Nu poți, în orașul Nisporeni, în 400 de metri să ai 7 farmacii sau 9 cafenele. Nu poți în Nisporeni, unde sunt 5 mii de oameni, să ai 13 restaurante. Cred că atunci când vine omul la primar și spune că vrea să deschidă un autoservice, primarul trebuie să zică: „Grișa, e ok, poți deschide, dar sunt atâtea service-uri în Nisporeni, plus minus atât fac ei. Dar, noi avem doar 1000 de mașini, 5000 de cetățeni, când vei veni pe piață uite ce se va întâmpla? Cât vrei să investești? 100 de mii? Îi vei scoate la paștele calului”. Când îți spune așa, tu te duci unde sunt oameni. Sau primarul trebuie să te sfătuie să faci ce nu-i. Ce nu avem noi în Nisporeni? Ocupă-te cu asta. Nu fă ce fac toți oamenii grămadă, pentru că așa nu va avea nimeni niciodată. Plus, în RM nu avem forță de muncă și consumatori, totul e în Chișinău, în sate nu avem nimic, e jale. Dar eu sunt crescut la sat, să cânte cucoșii dimineața, acum nici nu mai cântă, nu-s oameni. Nu vorbim acum de suburbiile orașului, duceți-vă la sate să vedeți, cum a fost drumul 33 de ani, în urmă, așa e și acum. Și dacă atunci alergau copii pe acolo, acum nu aleargă nimeni, nici bătrânii. Până și la cimitir iarba e deasupra capului. Nu mai vine nimeni nici acolo”.

Cât despre controale exlcesive din partea statului, moldoveanul revenit din America spune: „Bodaproste, avem… În SUA am lucrat 9 ani la mine, nu am avut niciun control. Eu nu sunt învățat să țin documente tot, dacă ar fi, să nu văd niciodată bani, să fie totul pe card, statul vede, eu văd și totul e ok. Acum am teancuri de hârtii care nu trebuiesc nimănui, nu știu ce fac companiile mari. Vin băieții periodic să se prăfuiască”.

Distribuie articolul: