O angajată a Serviciului de Asistență Medicală Urgentă (SAMU) a fost lovită cu pumnul în față de către un pacient în stare de ebrietate, conform reprezentanților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP). Incidentul a avut loc luni, 8 iulie, la Dubăsarii Vechi.

 

Dispeceratul comun de urgență al IMSP CNAMUP a recepționat de la Serviciul 112, la ora 16:16, un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui bărbat cu vârsta aproximativă de 40 ani, pe motivul „inconștient în stradă”. În timpul acordării asistenței medicale de urgență, pacientul și-a revenit și neîntemeiat a dat dovadă de un comportament neadecvat, devenind agresiv și a lovit felcerul cu pumnul în față”, comunică CNAMUP.

Ulterior, medicii de pe ambulanță au solicitat ajutorul poliției, care a sosit în scurt timp și a reținut agresorul. Oamenii legii urmează să stabilească circumstanțele, scrie realitatea.md

 

„Felcerul echipei AMU a avut nevoie de îngrijiri medicale. Doamna a fost transportată la IMSP IMU și internată în spital cu „Traumă cranio-cerebrală închisă. Comoție cerebrală. Fractura oaselor nazale”, transmite sursa citată.

În acest sens, Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească blamează orice act de agresiune și violență, asupra echipelor de asistență medicală urgentă, care sunt la datorie non-stop și îndeplinesc în situații dificile munca, activând cu profesionalism, devotament, empatie față de pacienți cu pericol eminent pentru sănătatea acestora, salvându-le viața.

Distribuie articolul: