Agenția Națională Transport Auto (ANTA) avertizează operatorii de transport rutier și conducătorii auto că, în perioada 7-12 iulie, circulația pe drumurile naționale a mijloacelor de transport de mare tonaj (cu greutatea totală de peste 20 de tone) este interzisă, transmite MOLDPRES.

Această măsură vine după ce Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a emis un Cod Galben de caniculă pentru perioada 7-12 iulie, cu temperaturi maxime de peste 33 de grade Celsius.

Restricțiile au drept scop prevenirea deteriorării drumurilor din beton asfaltic în condiții de temperaturi extreme, conform Ordinului autorităților privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile din Republica Moldova.

ANTA avertizează că încălcarea acestor restricții va fi sancționată conform articolului 224 din Codul contravențional. Amenda variază de la 60 la 90 de unități convenționale (o unitate convențională este echivalentă cu 50 de lei) pentru persoanele fizice și de la 240 la 300 de unități convenționale pentru persoanele juridice.

Distribuie articolul: