Premierul Dorin Recean așteaptă ca reprezentanții Consiliului Concurenței să verifice piața cerealelor, a fertilizanților, și a mediului media, deoarece aceasta din urmă „era monopolizată și exploatată”.

Potrivit oficialului, abuzurile trebuie constatate. Aceste precizări au fost făcute de premier după ce a fost întrebat cum evaluează acțiunile Consiliului Concurenței față de cele șase companii petroliere amendate cu peste 480 de milioane de lei pentru încheierea unui acord anticoncurențial în perioada 2019-2021 pentru coordonarea prețurilor, scrie Newsmaker.md

Așteptarea mea este ca Consiliul Concurenței să-și susțină această poziție și în instanță, și cât mai curând să meargă și peste alte sectoare care sunt la fel de importante, cum ar fi, de exemplu, colectarea și comercializarea cerealelor sau, de exemplu, comercializarea fertilizanților sau la fel piața media. Alexandru, cred că dumneavoastră trebuie să știți mult mai bine decât oricine cât de concentrată, monopolizată și exploatată era piața media. Abuzurile trebuie constatate. Există mai multe dosare, mai multe domenii, unde Consiliul Concurenței trebuie să se miște cât mai rapid. Noi trebuie să încurajăm concurența și să pedepsim lipsa ei sau suprimarea ei în toate domeniile, pentru că doar în așa fel noi vom avea cea mai bună calitate și cele mai bune prețuri pentru cetățenii Republicii Moldova”, a declarat Recean.

 

Distribuie articolul: