Un pensionar a fost implicat într-un accident rutier într-o localitate din raionul Fălești. Șoferul responsabil era un polițist din cadrul IP Florești, care a părăsit locul accidentului, dar s-a autodenunțat mai târziu.

 

Această informație a fost comunicată de portalul Pulsmedia, care citează sursele sale. Șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), Diana Fetco, a confirmat pentru NM veridicitatea informațiilor.

Conform informațiilor furnizate de Pulsmedia, accidentul rutier a avut loc în satul Chetriș, raionul Fălești, în după-amiaza zilei de 3 iunie. Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost lovit de un automobil de model Skoda. Victima a necesitat îngrijiri medicale.

La început, șoferul implicat în accident a părăsit locul evenimentului, dar în aceeași seară s-a predat la Serviciul 112. Acesta s-a identificat ca fiind un polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Fălești, care se afla în concediu la momentul incidentului.

Diana Fetco, purtătoarea de cuvânt a IGP, a confirmat validitatea informațiilor publicate de Pulsmedia atunci când a fost contactată de NM.

„Poliția examinează nu doar faptul comiterii accidentului rutier și a părăsirii locului acestuia, dar și prin prisma disciplinară, chiar dacă angajatul se afla în concediu. Orice cetățean, indiferent de funcție și statut, este obligat să ofere primul ajutor medical și sa sesizeze organele competente”, a declarat Fetco pentru NM.

Distribuie articolul: